اقدامات و چالش‌های پیش روی حوزه سلامت بویراحمد/از خدمات گسترده در مناطق مختلف تا استیجاری بودن ۱۴ ساختمان مرکز بهداشت در بویراحمد

به گزارش مهر دنا بهنام نیازی در چهارمین همایش مجمع سلامت شهرستان بویراحمد ،مجمع سلامت همه ساله برگزار می‌شود این مجمع یک گردهمایی از ادارات دولتی و غیر دولتی جهت تبادل نظر حول محور سلامت و برقراری عدالت در حوزه سلامت است. رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: انتظار داریم که گروه‌های مختلف و سازمانهای

کد خبر : 30081
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۲:۲۴

به گزارش مهر دنا بهنام نیازی در چهارمین همایش مجمع سلامت شهرستان بویراحمد ،مجمع سلامت همه ساله برگزار می‌شود این مجمع یک گردهمایی از ادارات دولتی و غیر دولتی جهت تبادل نظر حول محور سلامت و برقراری عدالت در حوزه سلامت است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: انتظار داریم که گروه‌های مختلف و سازمانهای و ادارات در امر سلامت جهت تسهیل مردم به دسترسی خدمات مشارکت لازم را داشته باشند.

وی به خدمات ارائه شده توسط مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گریزی زد و افزود: راه‌اندازی واحد دندانپزشکی آبمورد و کاکان، افتتاح ساختمان جدید خدمات جامع سلامت نقاره خانه، ۳۲ هزار بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، معرفی ۹۷۵ صنف متخلف به محاکم قانونی، ۳۲۳ مورد پلمپ، معدوم سازی ۲۴۵ تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته، ۱۷۵۶ مورد نمونه برداری از آب، غربالگری ۴۵۰۰ نفر از زنان باردار، درمان رایگان ۱۶۷ بیمار هپاتیت سی و اچ آی وی، شناسایی ۹۴۰ زوج نابارور و تشخیص ۳۰۰ فقره وام ۵۰ میلیون تومان به این زوج‌ها، مراقبت ۲۲ هزار فرد سالمند، مراقبت ۴۴ هزار کودک زیر پنج سال، برگزاری ۱۱ اردوی جهادی در مناطق محروم، انجام غربالگری ۹۷ درصد از دانش‌آموزان بویراحمد، شناسایی ۱۸۲ کودک زیر پنج سال دارای اختلال رشد از جمله اقدامات این مرکز در سال ۱۴۰۱ بوده‌است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد در ادامه به چالش‌های پیش روی حوزه سلامت شهرستان بویراحمد اشاره کرد و گفت: نبود آزمایشگاه ژنتیک در شهرستان و استان، فعالیت کافه‌های زیرزمینی، آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب شهری در مناطق مادوان، مهریان، سروک، شهرک‌ها، هزینه بالای درمان هپاتیت سی، صعب‌العبور بودن برخی از روستاها و فاصله زیاد با خانه‌های بهداشت و نبود مسیر ارتباطی، دفع غیر بهداشتی فاضلاب و زباله در مناطق مختلف، ناسالم بودن آب آشامیدنی در برخی از مناطق روستایی و شهری، کشتار غیر مجاز دام در ورودی شهر به ویژه منطقه دشتروم، عدم توسعه زیرساخت‌های اینترنت در برخی از نقاط شهرستان، مشارکت پایین رسانه‌ها جمعی اعم از رادیو و تلویزیون در ارتقا سطح سلامت، مشکلات مربوط به بهداشت دهان و دندان و تحمیل هزینه‌های سنگین دندانپزشکی به خانوارها، شیوع بیماری‌های غیر واگیر به دلیل عدم رعایت سبک زندگی سالم، بالا بودن آمار نازایی، از جمله چالش‌های پیش روی حوزه سلامت در بویراحمد است.

بهنام نیازی خاطرنشان کرد: سوءتغذیه در کودکان باعث کاهش وزن و کاهش قد می‌شود، که با همکاری ادارات مکمل یاری را در سطح استان و شهرستان گسترش بدهیم و این مورد در شهرستان بویراحمد نیاز به تأمین ۲۲۴ هزار عدد قرص آهن و ۱۵۵ هزار عدد کپسول مگادوز ویتامین D3 داریم.

علی موسوی زاده رییس شورای سیاستگذاری دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: از سیاست مداران می‌خواهیم که در سیاست وارد شوند و از سلامت محوران می‌خواهیم که در حوزه سلامت ورود کنند، سیاست حامی و پشتیبان سلامت است، آنچه سلامت را زمین زد سیاست زدگی و عدم سلامت محوری بود.

وی افزود: مرکز سیاست گذاری دانشگاه علوم پزشکی به تدوین سیاست‌های کلان مبنایی در قالب برنامه جامع سلامت، تقویت و توسعه همکاری‌های بین بخشی در راستای مشکلات اولویت دار، مبادله تفاهم‌نامه تکالیف سلامت با دستگاه‌های اجرایی و نهادهای غیر دولتی، نهادینه سازی راهبرد مشارکت مردم سلامت، دیده‌بانی سلامت و نظارت بر پیوست‌های سلامت، صیانت از حقوق مردم در حوزه سلامت می‌پردازد.

موسوی زاده گفت: عدم پیشرفت در برنامه‌ها حوزه سلامت عدم مشارکت همگانی مردم، ادارات و سازمان‌ها می‌باشد.

وی خصوصی سازی در حوزه آموزش و سلامت را یکی از تهدیدات جدی دانست و گفت: عدالت به جمعیت نگاه دارد و به همگان توجه دارد ولی بخشندگی به گروه خاصی عنایت دارد.

موسوی زاده، بیان کرد: مردم نیازمند انجام وظایف مسئولان هستند، در شهرستان بویراحمد ۱۴ مرکز بهداشت داریم که همه این مراکز استیجاری هستند، ادارات و سازمان‌ها و مسئولان در راستای تحقق عدالت باید گام بردارند.

وی گفت: توان خیرین را باید به حوزه امکانات سوق داده شود و نیروی انسانی مسئول باید به وظیفه خود در خدمت‌رسانی عمل کنند.

موسوی زاده خاطرنشان کرد: عدالت افقی یعنی خدمات برابر برای نیازهای برابر و عدالت عمودی یعنی خدمات بیشتر برای نیازهای بیشتر، که ما در عدالت افقی پیشرفت داریم و در عدالت عمودی با مشکلات زیاد مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: سیاست عدالت آموزشی در استان کمرنگ است و تمرکز باید بر توسعه بخش‌های آموزشی و بیمارستان‌های جامع باشد.

رئیس مرکز سیاست‌گذاری دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، بیان کرد: استان ما نیازمند احداث بیمارستان جامع خدمات است و نبود چنین مراکزی باعث می‌شود که بیماران ما برای درمان به سایر شهرها مراجعه کنند.

وی عنوان کرد: عدم امکانات نه تنها به مراجعه بیماران به دیگر شهرها انجامیده است، بلکه دانش‌آموختگان در این استان به دلیل نبود مراکز مطلوب مجبور به مهاجرت هستند.

شهرام مهدوی مطلق صبح امروز در چهارمین همایش مجمع سلامت شهرستان بویراحمد اظهار داشت: مهم‌ترین بخش زندگی بشری چه از لحاظ فردی و اجتماعی است و تمام ابعاد زندگی بشر را در برمی‌گیرد.

وی افزود: در مفهوم گسترده سلامت، سلامت جسم و روح در گستره هستی دارای اهمیت است.

فرماندار شهرستان بویراحمد بیان کرد: عقل سالم در بدن سالم است، جامعه سالم، اقتصاد سالم، فرهنگ سالم تحت شعاع سلامتی جسم و روح جامعه است.

وی گفت: سلامتی جسمی، ذهنی، عاطفی و احساسی سلامت یک جامعه را تشکیل می‌دهند و معنای و مفهوم سلامت گسترده‌تر از آن چیزی است که ما با آن سر و کار داریم.

مهدوی‌مطلق تصریح کرد: همه دستگاه‌های اداری باید در تأمین سلامت مشارکت تام داشته باشند و مجمع سلامت مخرج این همکاری است، تا مادامی که این مجمع فعال نباشد توسعه در حوزه بهداشت و سلامت اتفاق نخواهد افتاد.

وی افزود: مفهوم سلامت در رگه‌های جامعه جاری است، بنیادهای نظری دین اسلام نسبت به سلامت بیشترین اهمیت و ارزش‌گذاری را دارد، در دین اسلام اگر روزه و نماز که از واجبات است با سلامتی تعارض داشته باشد، بر ترک واجب و سلامت فرد تأکید شده‌است.

فرماندار شهرستان بویراحمد خاطرنشان کرد: بهداشت جزیی از ایمان است و بر نظافت مسلمان تأکید فراوان شده‌است و نباید از آموزه‌های دینی در زمینه سلامت و بهداشت فردی و اجتماعی غافل شویم.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.