اولین روز هفته سلامت طوفانی آغاز شد؛ دردی که «ایلامی» بر روی آن دست گذاشت

اما دکتر اورنگ ایلامی امروز بر خلاف تمامی مسئولانی که سعی می‌کنند با وجود همه کمبود‌ها همه چیز را گل و بلبل توصیف کنند یک ساختارشکنی کرد و از مشکلات حوزه بهداشت و درمان با وجود تمامی خدمات انجام شده سخن راند، سخنانی که سوزشان از روی دغدغه بود و بیانش صادقانه با این امید که روزی شاهد ارتقای شاخص‌های حوزه بهداشت و درمان باشیم.

کد خبر : 6934
تاریخ انتشار : شنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۷

مهر دنا/ اولین روز هفته سلامت ۹۷ با اجرای برنامه‌های مختلف طوفانی آغاز تا شاهد فصل جدیدی در حوزه سلامت استان در سال ۹۷ باشیم استارتی که امید را برای آینده نوید می‌دهد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مهر دنا از یاسوج، برپایی چادرهای سلامت با هدف اندازه گیری وزن، قد، فشار خون، قند خون، BMI، معاینات پزشکی، مامایی، روان‌شناسی، تغذیه و دریافت مگادوز ویتامین D۳ با ارائه خدمات رایگان در تمامی شهرستان‌های استان برپا شده و دکتر اورنگ ایلامی در آئین افتتاحیه ۴ مورد از این نمایشگاه‌ها حضور یافت تا به دغدغه مسئولان ارشد دانشگاه برای سلامتی جامعه مهر تاییدی بزند.

اما دکتر اورنگ ایلامی امروز بر خلاف تمامی مسئولانی که سعی می‌کنند با وجود همه کمبود‌ها همه چیز را گل و بلبل توصیف کنند یک ساختارشکنی کرد و از مشکلات حوزه بهداشت و درمان با وجود تمامی خدمات انجام شده سخن راند، سخنانی که سوزشان از روی دغدغه بود و بیانش صادقانه با این امید که روزی شاهد ارتقای شاخص‌های حوزه بهداشت و درمان باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از گذشته می‌گوید از روزهای که سی تی اسکن در یاسوج نبود و امروز ۳ دستگاه جوابگو نیست از افزایش ۳ برابری پزشکان متخصص نسبت به ۱۰ سال قبل و کلینیک‌های مملو از بیمار.

دکتر اورنگ ایلامی هم درد را می‌داند و هم درمان را خوب بلد است، از کمبود‌ها می‌گوید و برای مدیرانش خط و نشان می‌کشد که باید بفکر جذب خیران در حوزه سلامت برای توسعه زیرساخت‌ها باشیم و باید سلامت را به یک جریان اجتماعی تبدیل کنیم تا آحاد مردم و دستگاه‌های اجرایی دخیل در سلامت انسان‌ها از جمله جهاد کشاورزی، آب و فاضلاب‌ها، آموزش و پرورش، دامپزشکی و… در این راستا گام بردارند.

افتتاح نمایشگاه دستاوردهای طرح تحول سلامت در ۳ بیمارستان یاسوج

نمایشگاه دستاوردهای طرح تحول سلامت در بیمارستان‌های شهید بهشتی، امام سجاد (ع) و شهید رجایی در اولین روز هفته سلامت با حضور مسئولان استانی و شهرستانی افتتاح شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه زیرساخت‌های حوزه سلامت در استان کهگیلویه و بویراحمد باید تقویت شود، از افتتاح و بهره‌برداری دو بیمارستان بزرگ یاسوج و ۳۲ تخت‌خوابی باشت در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

اورنگ ایلامی ظهر اظهار داشت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده فاز اول بیمارستان ۲۸۴ تختخوابی یاسوج تا پایان اردیبهشت ماه و بیمارستان ۳۲ تختخوابی باشت تا دو ماه آینده افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بیمارستان‌های یاسوج و باشت در حال تجهیز هستند، بیان کرد: برای تجهیز این بیمارستان‌ها ۱۵۰ نوع قلم کالا نیاز بوده که تاکنون حواله ۸۳ قلم صادر شده که از این تعداد ۱۵ قلم کالا به استان انتقال یافته است.

وی با اشاره به آغاز هفته سلامت با شعار «پوشش همگانی سلامت برای همه کس و در همه جا»، عنوان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم با اجرای طرح تحول سلامت کارهای بزرگی در راستای ایجاد زیرساخت‌های لازم انجام شده که البته هنوز برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و باید با توسعه مشارکت‌ها و استفاده از توان خیران نیازمندهای موجود را به حداقل برسانیم.

ایلامی با تاکید بر اینکه توسعه مشارکت و همگانی کردن پوشش سلامت جزو اولویت‌های مجموعه بهداشت و درمان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۹۷ است، ابراز کرد: زیرساخت‌های حوزه سلامت در استان ضعیف بوده و باید در این زمینه چاره‌اندیشی کنیم و یکی از ملاک‌های ارزیابی مدیران در سطوح مختلف دانشگاه جذب و مشارکت خیریان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در گذشته در یاسوج سی تی اسکن نداشتیم، بیان کرد: هم اکنون با وجود ۳ دستگاه سی‌. تی. اسکن برخی مواقع بنا به هر دلیلی از جمله خرابی یکی از دستگاه‌ها شاهد نگرانی مردم هستیم زیرا توقعات و نیاز مردم بیشتر شده است.

ایلامی با اشاره به راه اندازی مرکز غربالگری و کلینیک تخصصی سرطان یاسوج در دهه فجر سال ۹۶ ادامه داد: برای تجهیز این مرکز ۶ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته‌ایم که وزارت بهداشت نیز ۶ میلیارد ریال دیگر اختصاص می‌دهد که امیدواریم در کمترین زمان ممکن این مهم محقق شود.

وی با تاکید بر اینکه پیشگیری اولیه با هدف کاهش بیماران مد نظر است، بیان کرد: نسبت به ۱۰ سال پیش تعداد پزشکان متخصص در استان ۳ برابر شده ولی با این شرایط هنوز کلینیک‌ها مملو از بیمار است.

ایلامی مهم‌ترین عوامل مرگ میر در کهگیلویه و بویراحمد را بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها و تصادفات جاده‌ای دانست و افزود: با توجه به پیگیری‌های انجام شده سند بیماری‌های غیر واگیر در استان تدوین و هم اکنون در مرحله مداخه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در هفته سلامت امسال بیش از ۲۰ چادر سلامت و نمایشگاه دستاوردهای طرح تحول سلامت با هدف ارائه خدمات رایگان در بخش‌های اندازه گیری خون، قند خون، BMI، معاینات پزشکی، مامایی، روان‌شناسی، تغذیه و دریافت مگادوز ویتامین D۳ انجام می‌شود.

ایلامی از افتتاح پروژه‌های مختلف عمرانی در حوزه بهداشت و درمان در این هفته خبر داد و گفت: ۸۰ درصد حفط و نگهداری سلامت انسان از حوزه اختیارات دانشگاه علوم پزشکی خارج بوده و تامین کامل آن نیازمند مشارکت آحاد مردم و دستگاه‌های مختلف اجرایی از جمله اموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، دامپزشکی و آب و فاضلاب است.

نمایشگاه خطرسنجی سکته‌های قلبی و عروقی در یاسوج برپا شد

فرماندار شهرستان بویراحمد گفت: با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده در هفته سلامت امسال ۱۱ پروژه بهداشتی و درمانی در این شهرستان افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

شاهرخ کناری در آئین آغاز بکار نمایشگاه خطرسنجی سکته‌های قلبی و عروقی مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: از محل طرح تحول سلامت ۱۹ پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان بویراحمد در دستور کار متولیان امر قرار گرفت که در هفته سلامت امسال ۱۰ پروژه مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امیدوارم بزودی شاهد افتتاح ۹ پروژه دیگر باشیم، عنوان کرد: بنا به خواسته علی محمد احمدی استاندار اعتبارات لازم پروژه‌های در دست اجرا حوزه بهداشت و درمان از محل اعتبارات استانی و یا شهرستانی تامین می‌شود.

مدیر مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد نیز در این نشست با گرامی‌داشت یکم تا هفتم اردیبهشت با عنوان هفته سلامت، افزود: چادرهای سلامت در مراکز بهداشتی و درمانی با هدف اندازه گیری خون، قند خون، BMI، معاینات پزشکی، مامایی، روان‌شناسی، تغذیه و دریافت مگادوز ویتامین D۳ ادایر شده است.

محسن مرادی با تاکید بر اینکه ارتقای شاخص‌های بهداشتی و درمانی در شهرستان بویژه مناطق روستایی و کمتر برخوردار در اولویت برنامه‌های کاری‌ام وجود دارد، بیان کرد: در هفته سلامت برنامه‌های مختلفی اعم از افتتاح پروژه‌های عمرانی، برپایی چادرهای سلامت، پیاده روی و… پیش بینی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه شعار هفته سلامت امسال بر بحث اجتماعی کردن سلامت تاکید دارد، ادامه داد: توسعه سازمان‌های مردم نهاد از لحاظ کمی و کیفی، فرهنگی سازی و آگاهی بخشی در زمینه آشنایی مردم و سایر دستگاه‌های اجرایی با مقوله سلامت جزو ضروریات است.

اورنگ ایلامی خاطرنشان کرد: تجهیز مرکز غربالگری و کلینیک تخصصی سرطان یاسوج با اعتباری افزون بر ۱۲ میلیارد ریال با هدف کاهش مرگ و میر زودرس از جمله برنامه‌های دانشگاه در سال ۹۷ است.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کامیار آزادمنش یکشنبه , 2 اردیبهشت 1397 - 8:43

با سلام مطلب زیر جهت درج در سایت وزین مهردنا

سراسر یاسوج پارک جنگلی است/ مهمانسرا نمی خواهید، پتروشیمی نمی خواهید، پس چه می خواهید/ اگر سیاسی کاری نیست این حراج حراج کردن ها چیست

کامیار آزاد منش

این روزها که بحث سرمایه گذاری هفت هزار میلیارد ریالی وزارت نفت در پارک جنگلی یاسوج داغ شده است، عده ای که همیشه نانشان در مخالفت کردن با هر نوع سرمایه گذاری و نامِ «حراج» و «چوب حراج» نهادن بر آن است باز هم بعد از مدتها که سرمایه گذاران از ترس همین قلم به دستان جرات نداشتند، عرض اندام کنند، تا نام سرمایه گذاری پیش آمد قلم های فرسوده را از قلمدان بیرون کشیدند و افکار پوسیده و کهنه را به جامعه تزریق کردند تا مبادا یک سرمایه گذاری در این استان انجام شود.

رئیس شورای شهر یاسوج هم که به نام مردم ساز مخالف برداشته است و می زند، همان فردی که روزی علیه بهزیستی حرف زدد و مدیرکل بهزیستی افشا کرد که می خواسته یکی از بستگانش را به کار بگیرد. همان شورایی که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری را به نام مردم به سلاخی بردند و زیر فشار گذاشتند چون قبض آب یکی از اعضای شورا میلیونی آمده بود.

این شورای شهر باید پاسخ دهد که سالهای سالی که پارک جنگلی در اختیارشان بود برای این پارک چه کردند، آیا نه همین است که پارک جنگلی یاسوج محل تجمع معتادها شده بود و در زمان های خلوت هیچ شهروند یاسوجی به خودش اجازه نمی داد که خانواده اش را به این پارک ببرد. شورا و شهردار بگوید که برای پارک جنگلی جز عوارض گرفتن از مردم چه کردند. یا نه، سرتاسر اطراف یاسوج قابلیت پارک جنگلی را دارد اگر شورای شهر و شهرداری که حتی توان کلنگ زدن یک خیابان را ندارند، خودشان را توانمند می بینند نه یک پارک که ده ها پارک جنگلی بسازند یا نه، اگر شورای شهر توانمند و قدر است در همین مراکز گردشگری سرویس بهداشتی بسازد که گردشگران این شهر خوش آب و هوا اینقدر آواره خانه مردم و پاسگاه های پلیس برای دستشویی رفتن نباشند.

عده ای گویی زندگی می کنند که با توسعه این استان مخالفت بورزند، یک روز یک سرمایه گذاری از سر عشق یا سرگردانی پولش را برای توسعه این شهر و این استان می آورد و می خواهد یک کارخانه فرسوده را راه بیاندازند که هیچ توجیه اقتصادی جز درد اشتغال جوانان داشتن ندارد، قلم بر می دارند و می گویند «چوب حراج» و حالا استاندار، نماینده یا هرکس دیگر تلاش می کند که یک وزارتخانه را مجاب کند که مهمانسرایش را در قلب یاسوج بزند که با اعتبار در نظر گرفته شده یعنی وزارت نفت باید روزی یک میلیارد تومان در این شهر هزینه کند و با اعتباری با اسکان ۴۰۰ نفر روزانه یعنی رونق گردشگری، اصناف، فرودگاه، حمل نقل و این یعنی رونق پایتخت طبیعت از رونق افتاده؛ بازهم عده ای قلم به دست می شوند و می گویند: «چوب حراج».

این کاسه های داغ تر از آش که توسعه مردم را به مسلخ گاه جریان های سیاسی برده اند، هر روز قلم می زنند که فلان جا محروم است، کهگیلویه و بویراحمد فقیر است، دولت کاری کند و تا دولتمردی در استان پیدا می شود که با هزار درد یک سرمایه گذار پیدا می کند، از هیچ کوششی دریغ نمی کنند که سرمایه گذار را فراری دهند.

پتروشمی ۸۰ هزار میلیاردی و مهمانسرا و مرکز خدمات ۷ هزار میلیارد ریالی نفت عامل توسعه نیست و اشتغال نمی آورد و کوه خواری و زمین خواری و هزار انگ دیگر است اما دولت باید معجزه کند و بدون هیچ کدام از اینها، بدون کارخانه، بدون صنعت، بدون خشت روی خشت گذاشتن، کهگیلویه و بویراحمد را آباد کند. این چه پاردوکس زشتی است که در پس کلمات زیبا مخفی شده است که عده ای همزمان هم توسعه می خواهد هم خیابان و پل و صنعت و هتل نمی خواهند. اگر جز سیاسی کاری و سیاسی بازی و منافع شخصی نیست این «حراج حراج کردن ها» چیست؟

و اما انتظار از استاندار کهگیلویه و بویراحمد، مرد شماره یک اقتصاد تربیت مدرس این است که کمربندش را ببندد و گرفتار رسانه های زنجیره ای و مجیزگویان جریان های سیاسی نشود که می خواهند برای نماینده کردن فلان شخص، در دوره این نماینده و آن نماینده هیچ کاری انجام نشود. مردم بیکاری که در حلبی آبادهای یاسوج ساکن شده اند از استاندار می خواهند که برای اشتغالشان کاری بکند و گوشش بدهکار حرف های عده ای دلواپس سیاسی که نانشان در مخالفت است نباشد.