پایه‌های لرزان؛وعده‌های ناتمام/۱۰۰ روز بزرگتر از هزار وعده

یاسوج روزانه قد کشید و بزرگ شد تا جایی که جمعیت ۴۵۰۰ نفری این شهر در سال ۵۵ هم اکنون با در نظرگرفتن روستاهای اطراف که از خدمات این شهر استفاده می‌کنند به بیش از ۲۰۰ هزار نفر می‌رسد.

کد خبر : 6087
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۰

مهر دنا / پل سوم بشار یاسوج بعد از گذشت ۱۳ سال فراز و نشیب و پیشرفت لاک پشتی مجدد روند اجرایی این پروژه تسریع یافت.

به گزارش مهر دنا از یاسوج و به نقل از خبرگزاری تسنیم، یاسوج شهری در دامنه‌های دنا که اوایل با جمعتی کمتر از یک هزار نفر تشکیل شد، کسی فکرش را نمی‌کرد روزی فرا برسد که در این منطقه زیبا با معضلی بنام ترافیک روبه‌رو شویم.

یاسوج روزانه قد کشید و بزرگ شد تا جایی که جمعیت ۴۵۰۰ نفری این شهر در سال ۵۵ هم اکنون با در نظرگرفتن روستاهای اطراف که از خدمات این شهر استفاده می‌کنند به بیش از ۲۰۰ هزار نفر می‌رسد.

باید فکری برای یاسوج می‌کرد زیرا دیگر پایتخت طبیعت ایران به مهاجرپذیر‌ترین شهر ایران تبدیل شده بود و هر روز بر جمعیت این شهر افزوده می‌شد مشکلات و معضلات شهرنشینی برای شهری که قدمتش کمتر از نیم قرن بود تازگی داشت شاید رفتن به ترافیک برای چند دقیقه‌ای هم سخت می‌گذشت.

خیابان‌های یاسوج از اول درست طراحی نشدند شاید اگر آن روزهای اول، برنامه ریزان شهری یاسوج زیبا را برای ۱۰۰ و یا ۲۰۰ سال آینده پیش بنی می‌کردند هم اکنون خبری از بسیاری از معضلات و مشکلات کنونی نبود.

«ترافیک» به یکی از مهم‌ترین مشکلات شهری یاسوج تبدیل شده است، مشکلی که انگار عزمی برای مقابله با آن وجود ندارد و هر روز بر این مشکل اضافه می‌شود و صف‌ خودرو‌ها حاضر در ترافیک بیش از گذشته.

سال ۸۲ مسئولان استانی تصمیم گرفتند با احداث پلی که بعد‌ها نام «سوم بشار» را به ارث برد به روان‌تر شدن ترافیک و اتصال دو بخش سررود جنوبی و شمالی به عبور و مرور شهری در یاسوج کمک کنند، پروژه‌ای که هم اکنون زیبنده‌ترین عنوان برایش «پیر‌ترین پروژه عمرانی یاسوج» است.

عملیات اجرایی «پل سوم بشار» کج‌دار و مریض پیش می‌رفت عزمی برای اتمام این پروژه نبود و تنها هر ساله بخشی از پروژه را زخمی می‌کردند و بعد با توجیه نبود اعتبار پروژه مجدد تعطیل می‌شد و تغییر پیمانکار هم شده بود «قصه‌ غصه ما»، اما شک ندارم این پروژه برای پیمانکاران متعددی خاطره دارد که باید تا قبل از سال ۹۶ اسمش را پل خاطره‌ها می‌گذاشتند.

پایه‌های لرزان/وعده‌های ناتمام

پایه‌های پل لرزان شده بود هر لحظه امکان فرو ریختن وجود داشت، هر ساله هزینه‌های تمام شده پروژه افزایش می‌یافت ولی انگار نه انگار در بیخ گوش مسئولان پروژه‌ای که میلیارد‌ها تومان از بیت المال مردم هزینه داشته دارد آخرین نفس‌ها را می‌کشد و باید چاره‌ای کرد تا پایه‌های لرزان مقاوم بمانند و فرو نریزد زیرا آرزوهای این مردم برای کمک به رفع مشکل ترافیک کنونی در یاسوج در حال فرو ریختن بود.

اما وعده مسئولان و متولیان امر تمام نشدنی بود با یه جستجوی ساده در گوگل پی می‌بریم که مدیران متعددی در بازدید از پل و در پشت صندلی‌های سالن جلسات په وعده‌های شیرینی دادند که ولی بعد از گذشت زمان دهان مردم را تلخ کردند.

وعده‌ها ناتمام ماند، مدیران هرکدام راه خود را رفتند‌‌‌ همان راهی که آمده بودند زیرا قرار نبود برای همیشه در یاسوج زندگی کنند آنان به دیار خود رفتند و مردم دیار من با پل سوم بشار نیز از جای خود تکان نخوردند و ماندند. اما هر لحظه پل سوم بشار لرزان‌تر می‌شد.

۱۰۰ روز = هزار وعده

۲۵ شهریور ماه اولین روز کاری علی محمد احمدی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تا امروز ۱۰۰ روز می‌گذرد و وعده‌های مسئولان برای پل سوم بشار از سال ۸۲ تاکنون شاید به هزار برسد.

احمدی روزهای اول از طولانی شدن روند پل سوم بشار به عنوان پیر‌ترین و یکی از مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی یاسوج ابراز نگرانی کرد و از مدیران خواست برای اتمام این پروژ] یک یا علی بگویند و تا به نتیجه نرسیدن دست از کار و تلاش نکشند.

پل سوم بشار جان گرفت قلبش که ضعیف می‌تپید دیگر به سرعت می‌تپد و مردم امیدوار به آینده. وعده مسئولان استانی برای بهره برداری از یک لاین پل تا پایان سال ۹۶ در حال محقق شدن است و شمار معکوس برای افتتاح پروژه «پیر یاسوج» آغاز شده است.

اختصاص ۲۱ میلیارد تومان برای پل سوم

فرماندار بویراحمد گفت: از محل‌های مختلف ۲۱ میلیارد تومان اعتبار برای تسریع در روند اجرایی پروژه پل سوم بشار یاسوج در سال ۹۶ اختصاص یافت.

سید محمدکاظم نظری اظهار داشت: پل سوم بشار با وجود تمامی پیگیری‌های انجام شده تاکنون به نتیجه نرسیده که امیدوارم با اعتبارات پیش بینی شده بتوانیم شاهد بهره‌برداری از این پروژه در آینده‌ای نچندان دور باشیم.

وی بیان کرد: امسال از محل اعتبارات ارتقاء شاخص‌های شهرستان بویراحمد ۱۵ میلیارد تومان، ۳ میلیارد تومان از اعتبارات استانی و نفت، اعتبارات متوازن ۲ میلیارد تومان و از محل اعتبارات بحران نیز یک میلیارد تومان برای پل سوم بشار اختصاص داده شد.

نظری ابراز کرد: در مورد پل سوم بشار و خروجی آن به سمت اکبرآباد و ایجاد ترافیک سنگین در آن منطقه متاسفانه پیش بینی‌های لازم صورت نگرفته بود اما فرمانداری بویراحمد با ارائه یک پیشنهاد که به تصویب رسید ادامه اینجاده بعد از پل بشار را با استفاده از ایجاد یک جاده جدید از سمت رودخانه فصلی که از پل سرابتاوه نزدیک پلیس راه جدید به سمت مازه خریده می‌آید، پیش بینی کرده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه این اراضی مالکیت آن‌ها متعلق به دولت بوده و نیاز به تملک اراضی ندارند جاده اولیه خاکی احداث می‌شود که فعلاً از طرف کسی به این اراضی تجاوز و تملک صورت نگیرد و در آینده به عنوان جاده‌ای که به پل سوم مرتبط می‌شود و بار ترافیکی این مسیر را از اکبر آباد بردارد و مستقیماً پل سوم را به جاده شیراز – یاسوج متصل می‌نماید.

بهره برداری از پل سوم بشار یاسوج تا پایان ۹۶

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در صورت تخصیص اعتبار لازم تا پایان امسال یک باند پل سوم بشار یاسوج افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

علی محمد علیمردانی افزود: امسال از ۶ محل اعتباری از جمله اعتبارات ملی و استانی ۱۶ میلیارد تومان برای ترسیع در روند اجرایی پروژه پل سوم بشار اختصاص دادیم.

وی با اشاره به اینکه بزودی ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار به پروژه تزریق می‌کنیم، عنوان کرد: بابت اجرای این پروژه به پیمانکار فعلی و پیمانکاران سابق پروژه ۷ میلیارد تومان بدهی داریم.

علیمردانی ابراز کرد: در صورت تخصیص اعتبار و مساعد بودن شرایط آب و هوایی تا پایان امسال یک باند پل سوم بشار یاسوج افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد که به طور حتم در این صورت تا حدودی گره ترافیکی موجود در شهر باز می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه اجرای کیفی پروژه‌های راهسازی از روز اول جزو اولویت‌هایم بوده است، افزود: پروژه پل سوم بشار یاسوج سال‌ها به طول انجامیده که ادامه این روند سبب نگرانی مردم شده بود.

علیمردانی تاکید کرد: امیدوارم با تخصیص اعتبار شاهد بهره برداری این پروژه در کمترین زمان ممکن باشیم تا به نوعی بتوانیم به رفع ترافیک درون شهری یاسوج کمک کرده باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رضا محمدی ناظر راه و شهرسازی جمعه , 22 دی 1396 - 22:42

شایعه می‌کنند ولی می‌ماند/۴۷۰ روز ماندگار برای عباس آخوندی

مهر دنا/ رضا محمدی: ۴۷۰ روز از آغاز فعالیت محمدعلی علیمردانی در راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد می‌گذرد و در این مدت راه‌های این استان اعم از اصلی، فرعی و روستایی با وجود شرایط خاص کشور و محدودیت‌ منابع به دلیل قدرت چانه زنی علیمردانی در مرکز حال و روز خوشی دارد.

به گزارش مهر دنا از یاسوج، راه ارتباطی اعم از زمینی، هوایی و ریلی مهمترین زیرساخت توسعه در هر جامعه‌ای است زیرا در صورتی وضیت ارتباطی مطلوب نباشد هیچ سرمایه گذاری قائل به هزینه نیست و یا کمتر گردشگری حاضر بوده به منطقه‌ای برود که به دلیل نامناسب بودن جاده‌های ارتباطی امکان از دست دادن جانش وجود دارد.

کهگیلویه و بویراحمد استانی با داشتن مواهب خدادادی از جمله ۱۰ درصد آب‌های سطحی، ۲۵ درصد نفت و گاز، ۲۰ درصد جنگل‌های حوزه زاگرس، طبیعت و جاذبه‌های دیدنی کم نظیر و …اما همچنان واژه محرومیت را با خود یدک می‌کشد.

کارشناسان و برنامه‌ریزان توسعه در مجموعه دستگاه‌های اجرایی معتقدند یکی از مهمترین دلایل توسعه نیافتگی و محرومیت کهگیلویه و بویراحمد نبود راه ارتباطی مناسب شامل زمینی، هوایی و ریلی است و شاید همین مهم نیز سبب شد تا آخوندی وزیر برنامه محور و کارکشته راه و شهرسازی تصمیم بگیرد فردی را راهی کهگیلویه و بویراحمد کند که کوله باری از تجربه در اجرای پروژه‌های بزرگ راهسازی در استان‌های مختلف از جمله کشور را با خود به همراه داشت.

مسئول نظارت پروژه‌های ساختمانی استان‌های فارس، هرمزگان و بوشهر، رئیس حوزه نظارت و بازرسی فنی اصفهان، تهران و شمال، مسئول بخش فنی شرکت پولیکا نوین (پتروشیمی آبادان)، مسئول دفتر فنی احداث پالایشگاه بندر عباس از جمله سوابق مدیر انتخابی عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی برای استانی با وضعیتی بغرنج در حوزه راهسازی بوده است.

علی محمد علیمردانی قبل از حضورش در کهگیلویه و بویراحمد مسئول آزاد راه ” اصفهان – شیراز” به طول ۴۰۰ کیلومتر(دوباند) با اعتباری افزون  بر ۲ هزار میلیارد تومان یعنی ۱۰ برابر اعتبارات راه و شهرسازی این استان در یک سال را عهده‌ دار بود که همین برای اثبات توانمندی علیمردانی کافی است.

حضوری فردی علمی و عملی با ۲۵ سال سابقه در حوزه عمرانی راه و ساختمان، راه آهن و امور فنی وزارت راه و شهرسازی با داشتن تحصیلات عالیه و مقالات متعدد و همچنین صاحبنظر در زمینه سیاست گذاری و تعریف پروژه‌های راه و شهرسازی در کهگیلویه و بویراحمد فرصتی برای برون رفت این استان از بن بست محرومیت بوده است.

۴۷۰ روز از آغاز فعالیت علی محمد علیمردای می‌گذرد با وجود محدودیت منابع در کشور اما روند اجرایی پروژه‌های راهسازی اعم از اصلی و روستایی و بیمارستان‌های در دست ساخت رضایتبخش بوده به گونه‌ای که بیمارستان ۱۸۴ تختخوابی یاسوج و ۳۲ تختخوابی باشت بعد از سال‌ها شمارش معکوس برای اتمام عملیات اجرایی آن به گوش می‌رسد.

علیمردانی به مردم قول داد تلاش کند تا پروژه‌های بیشتری را از محل اعتبارات ملی تعریف کند و در مجموع سهم بیشتری از اعتبارات ملی برای توسعه این دیار بگیرد که این وعده آقای مدیر نیز محقق شد و کهگیلویه و بویراحمد بعد از ۴۰ سال از عمر انقلاب بزودی صاحب آزاد راه می‌شود.

علیمردانی با توجه به گستردگی ارتباطش با مجموعه وزارت راه و شهرسازی پیگیر  مجوز اعتبار یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی برای اجرای دو پروژه بزرگ راهسازی شامل اتصال یاسوج به آزاد‌راه “‌شیراز-اصفهان” و اتصال شهرستان لنده به تشان استان خوزستان از محل اعتبارات ملی شد که هم اکنون در سازمان برنامه و بودجه منتظر تعیین تکلیف و اخذ مجوز ماده ۲۳ است.

راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد که در سال‌های گذشته به طور دائم دچار تشنج، تحصن و اعتصابات بوده با آمدن علیمردانی از آرامش بسیار خوبی برخوردار است و این اداره روزهای خوب خود را می‌گذراند.

علیمردانی چندین سال در وزارت راه و شهرسازی تهران مشغول بکار بوده و جایگاه خوبی در وزارت راه و شهرسازی دارد و همین نیز سبب شده که بتواند حدود ۸۰ درصد از پروژه‌های راه‌های روستایی استان که اعتبارات آنها استانی بوده به ملی تبدیل کند.

در مجموع روزهای که علیمردانی در کهگیلویه و بویراحمد سپری می‌کند شاید برای وی سخت بگذرد ولی در کارنامه عباس آخوندی وزیر کاردان و کار بلد راه و شهرسازی می‌درخشد و در تاریخ ژنرال دولت تدبیر و امید ماندگار است.

انتهای پیام/