نگرانی «محمد علی وکیلی» از فساد در سینما؛ اصلاح‌طلبان در بی‌عرضه‌گی و برون رفت مردم از وضعیت موجود سهم تعیین‌کننده‌ای دارند

وی گفت: من یک لیبل دارم و لیبل من یک اصلاح‌طلب است و اسمی نیستم، یک انسان گفتمانی هستم البته تحصیلات من اندیشه سیاسی است و به همین جهت آنچه تحلیل می‌کنم می‌خواهم از این منظر قابل فهم باشد.

کد خبر : 11213
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰

مهر دنا/ عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: معتقدم ما اصلاح‌طلبان و دولت روحانی در بی‌عرضه‌گی و برون رفت مردم از وضعیت موجود سهم تعیین‌کننده‌ای داریم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مهر دنا از تهران، محمد‌علی وکیلی در نشست بررسی عملکرد دولت در حوزه سیاست خارجی و داخلی اظهار داشت: آنچه که در این جلسه بیان می‌کنم برداشت شخصی و عمومی من بوده و برداشت نماینده یک جریان سیاسی نیست، پیش از اینکه بنده نماینده یک جریان سیاسی باشم یک ژورنالیست هستم و به همین دلیل نگاه ژورنالیستی به تحولات دارم و دیدگاه شخصی خودم را بیان می‌کنم.

وی گفت: من یک لیبل دارم و لیبل من یک اصلاح‌طلب است و اسمی نیستم، یک انسان گفتمانی هستم البته تحصیلات من اندیشه سیاسی است و به همین جهت آنچه تحلیل می‌کنم می‌خواهم از این منظر قابل فهم باشد.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در ارتباط با مجلس و مشکلاتی که در جامعه است برآیند آن را می‌دانم، مجلس فعلی کم‌فروغ‌تر از مجلس قبلی نبوده و مجلس قبلی نیز پرفروغ‌تر از مجلس فعلی نیست و مدیریت مجلس‌های ما در تمام ادوار تقریبأ یک مدیریت یکسانی بوده البته آدم‌های تحصیلکرده مجلس فعلی بسیار بیشتر از مجلس دور قبل بوده و بار کنونی مجلس فعلی نیز بیشتر است و دلیل اصلی افزایش گلایه‌مندی مردم این است که معیشت آنها آسیب دیده است.

وکیلی با تأکید بر حق مردم درخصوص درخواست مطالبات عمومی خود، گفت: عمده مطالبات مردم از مجلسی‌ها مطالبات عمومی است و حق دارند پس از گذشت ۴۰ سال از عمر انقلاب از حداقل‌های زندگی برخوردار باشند.

و تصریح کرد: مردم خیلی از مشکلات را تحمل کرده و شعارهای زیادی را در قالب گفتمان‌های مختلف دیده و شنیده‌اند، گفتمان اصولگرایی شعارهای زیبایی داده و مردم در سطوح مختلف برآیند گفتمان حاکمیت اصولگرایی را دیده و سهم این گفتمان در سفره خود و اشتغال فرزندانشان را دیدند و کارآمدی جمهوری اسلامی را در تحقق خواسته‌های خود می‌خواستند اما به نظر می‌آید که این مهم محقق نشد.

وی با بیان اینکه راز موفقیت ما اصلاح‌طلب‌ها در حقیقت نان‌خوری از شکست اصولگرایان در تأمین مطالبات مردم بود، افزود: مردم از ما اصلاح‌طلب‌ها انتظار داشتند که راه‌های نرفته اصولگراها را طی کرده و در سیاست خارجی گام‌های مهمی برداریم و از رهگذر سیاست داخلی بخشی از مشکلات را حل کنیم اما در مجموع هیچ کدام از این اتفاقات میسر نشد و به همین خاطر است که مردم گلایه‌مند هستند.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تحمل مشکلات برای مردم بسیار سخت‌ شده است، گفت: مردم می‌گویند تا کی باید مشکلات را تحمل کنیم و چنانچه این مشکلات یک افق مشخصی داشته باشد تحمل مشکلات آسانتر است.

وکیلی تصریح کرد: نوک مشکلات امروز مردم، متوجه دولت و مجلس است اما معتقد هستم که مجلس برای مردم کم‌کاری نکرده و کارکردش نسبت به مجلس قبلی بیشتر بوده است.

وی با بیان اینکه معتقد هستم وضعیت موجود بسیار بد است و تمام گفتمان‌های سیاسی نسبت به این وضعیت نامناسب اذعان دارند، ادامه داد: وضعیت موجود بد است و شبیه یک بیمار اورژانسی در اتاق احیاء می‌ماند که به شوک نیاز دارد و اگر به آن شوک ندهیم ممکن است جان خود را از دست بدهد.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: کسانی هستند که می‌گویند وضع آنچنان هم بد نیست و شماها سیاه‌نمایی می‌کنید، چون در توصیف میزان بدی با هم اختلاف داریم پس نسخه‌هایی که تجویز می‌کنیم نیز با هم متفاوت است.

وکیلی با تأکید بر اینکه میزان سهم هر گفتمان سیاسی از وضعیت بسیار بد موجود متفاوت است، عنوان کرد: من جز کسانی هستم که معتقدم ما اصلاح‌طلبان و دولت دکتر روحانی در میزان بدی وضعیت فعلی سهم تعیین‌کننده‌ای نداریم اما در بی‌عرضه‌گی و برون رفت مردم از چنین وضعیتی، سهم تعیین‌کننده‌ای داریم.

وی بیان کرد: به نظرم برای برون رفت از وضعیت موجود در مجلس شورای اسلامی آنچه که لازم بود انجام دادیم و در خصوص قانونگذاری در مجلس فعلی نیز رویکرد خوبی داشتیم.

نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی با اشاره به رویکرد قانونگذاری مجلس فعلی، گفت: در مجلس فعلی تلاش کردیم که از حجم قانونگذاری کاسته شود و در این حوزه وضعیت بسیار خوبی نسبت به مجلس پیشین داشتیم، در این مجلس حتی تلاش کردیم که حوزه نظارت تقویت شود و مصوباتمان رویکردی باشد و از بن‌بست ساختاری مصوبات بکاهیم.

وی با اشاره به ساختار انتخابات در جمهوری اسلامی گفت: ساختار انتخابات در جمهوری اسلامی یک ساختار انتخاب اصلح است و به گونه‌ای است که نمایندگان به‌صورت محلی انتخاب می‌شوند و مجلس یک مجلس محلی است در حالی که ما نیازمند یک مجلس ملی و برآیند افراد ملی هستیم و اگر چنین شود قانونگذاری ما وضعیت مناسبتری داشت و ملی بود.

وی گفت: در حال حاضر خروجی قوانین ما در مجلس، یک قوانین محلی است و در حد رفع مشکلات شهرستانی بوده و نیازمند است که قوانین ما به صورت مرتب در حال اصلاح باشند.

وکیلی بیان کرد: تصمیم داشتیم انتخابات را استانی کنیم و بنده نیز یکی از طراحان آن بودم چون معتقد بودیم در آن صورت انتخابات به صورت حزبی برگزار می‌شود و اگر چنین شود نخبه‌گزینی محقق می‌شود، اما اکنون انتخابات ما بر اساس میزان فاتحه‌خوانی رفتن‌ها و میزان حضور و نمایش در فضای مجازی تعیین می‌شود.
وی با بیان اینکه برای مبارزه با فاسد باید به لوازم مبارزه با فساد پایبند بود تا کارساز باشد، افزود: برخی مواقع جای فاسد و فساد عوض می‌شود و مبارزه با فاسد در واقع مبارزه با معلول است.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به عقیده من علیرغم آنکه جمهوری اسلامی در ۴۰ سال گذشته برای مبارزه با فساد هزینه زیادی کرده و در انجام آن ناتوان بوده به این دلیل است که جای فساد و فاسد عوض شده و علت اصلی فساد است.

وی برای مبارزه با فساد در جمهوری اسلامی گفت: برای مبارزه با فساد در جمهوری اسلامی چرخه و سیستم باید ضد‌فساد شود، در بلاد کفر که انگیزه خدایی نیست دلیل آنکه در این کشورها فساد بسیار پایین است این است که سیستم ضدفساد طراحی شده و ما باید ساختار را ضدفساد کرده و اجازه ندهیم که ساختار و سیستم فساد پرور شود و یکی از آن جمله روش‌ها این است که باید اقتصاد کشور هوشمندسازی شود.

وی گفت: امضای طلایی نباید شکل بگیرد و اگر چنین موضوعی پیش آمد، فساد‌پروری می‌شود چون امضای طلایی رانت‌زا می‌شود.

وکیلی با بیان اینکه اگر اقتصاد کشور هوشمندسازی شود نظام مالیاتی کشور شبکه‌ای می‌شود، افزود: منشأ و چرخش پول در این سیستم باید قابل رصد باشد و معلوم شود پول چگونه و از چه منبعی آمده است و به کجا می‌رود.

تبدیل سینما به ماشین پولشویی

وی گفت: وجود پول‌های کثیف علاوه بر آنکه به انتخابات ضربه می‌زند به اقتصاد و هنر هم ضربه می‌زند، این پول‌های کثیفی که هم‌اکنون در هنر به وجود آمده حتی در زمان شاه هم وجود نداشت.

وکیلی به مشکلات این روزهای سینما و تئاتر در کشور اشاره کرد و افزود: سینما و تئاتر در کشور ما به یک ماشین پولشویی تبدیل شده و این یک چرخه بسیار معیوبی است و منبع نامعلوم تأمین این قبیل پول‌ها و چرخش آن کاملأ مشخص است.

وی گفت: در حوزه سیاست خارجی کشور ما دو دیدگاه وجود دارد و اقتدار برآمده از نقش‌های نظامی ما در بیرون از مرزها نیز یک واقعیت انکارپذیری است که در این بین وجود دارد، چون قبل از آنکه بخواهیم حرفی بزنیم عمل می‌کنیم و این نشان از اقتدار ما دارد.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: اینکه پهباد آمریکایی را نابود می‌کنیم و در برابر توقیف یک کشتی چند کشتی توقیف می‌کنیم نشان از وجهه اقتدار نظامی و عمق استراتژی نظامی ایران در بیرون از مرزها را نشان می‌دهد و جای تردیدی نیست.

وی با اشاره به دستاوردهای نظامی و توانمندی‌های کشور گفت: دستاوردهای نظامی ایران باید پشتوانه گره‌های دیپلماسی ایران در صحنه جهانی باشد و باید با اتکا بر این توانمندی‌ها در حوزه سیاست خارجی گشایش ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

وحیداز مارگون شنبه , 20 مهر 1398 - 20:10

ک توخت منبع فسادی