گزارش مهر دنا از همایش معتمدان شهرستان باشت؛

از انتقاد فرمانده سپاه فتح از سیاست زدگی در کهگیلویه و بویراحمد تا نگرانی معاون آموزش و پرورش از افزایش طلاق و خودکشی در گچساران و باشت

فقر و معیشت، آمار بالای خودکشی، وجود ۱۷ هزار زن بی سرپرست یا بدسرپرست در استان و به طلاق انجامیدن ۲۵ درصد ازدواج‌ها در استان تنها نمونه‌هایی از آسیب‌های اجتماعی است.

کد خبر : 9029
تاریخ انتشار : شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۴

مهر دنا/ فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد گفت: سیاست‌زدگی عامل فقر و معضلات اجتماعی در این استان است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مهر دنا از باشت، سرهنگ حمید خرمدل در همایش معتمدان شهرستان باشت اظهار داشت: شناسایی آسیب‌های اجتماعی و راهکارهای مقابله با آنان ضروری بوده و هیچ گونه کم کاری در این زمینه پذیرفتنی نیست.

وی عنوان کرد: فقر و معیشت، آمار بالای خودکشی، وجود ۱۷ هزار زن بی سرپرست یا بدسرپرست در استان و به طلاق انجامیدن ۲۵ درصد ازدواج‌ها در استان تنها نمونه‌هایی از آسیب‌های اجتماعی است.

خرمدل با تاکید بر اینکه باید برای این آسیب‌ها راهکارهای عملی ارائه شود، ابراز کرد: کهگیلویه و بویراحمد سیاسی نیست، بلکه سیاست زده است و قبیله گرایی سیاسی سبب عقب ماندگی این استان شده است.

وی پیاده کردن اخلاق قبیله‌ای و عشیره ای روستاها را در حوزه شهرها یکی از مشکلات و معضلات استان دانست و افزود: تعصبات قومی و قبیله‌ای در تمام رفتاها و ادارات استان نفوذ کرده است.

فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد تعصبات مذموم را موجب بی رغبتی و بی انگیزگی نسل جوان و مردم دانست و ادامه داد: بسیاری از مدیران لایق و سایسته به واسطه همین تعصبات سیاسی خانه نشین شده‌اند و کارها نیز انجام نمی‌شود.

خرمدل با اشاره به گلایه برخی از سرمایه‌گذاران تصریح کرد: متأسفانه به دلیل برخی مسائل قومی سرمایه گذاران از فعالیت در استان و شهرستان‌ها دست می‌کشند که همین موضوع موجب فقر و مشکل در معیشت مردم می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: طبق اعلام مجلس شورای اسلامی، متأسفانه استان کهگیلویه و بویراحمد جزء سه استانی بوده که فقیرترین روستاها را دارد.

خرمدل جنگ قدرت میان مدیران، جناح بندی‌های سیاسی در استان را از عوامل عقب ماندگی کهگیلویه و بویراحمد دانست و تصریح کرد: سیاست اقتضا می‌کند که در مواقعی که مشکلات و کمبودها وجود دارد در کنار مردم باشیم و به آنها کمک کنیم اما در استان با وجود نیروی انسانی غنی، مواهب طبیعی، هوای پاک شاهد فقر هستیم.

وی تصریح کرد: در انتخابات و راهپیمایی‌ها همه مردم استان یکدل در صحنه حضور دارند اما چرا وقتی می‌خواهیم در زمینه معیشت مردم اقدام کنیم ، اختلاف و دو دستگی است.

خرمدل با تأکید بر حمایت از یکدیگر در انجام امور ابراز کرد: اگر فردی مسئولیت گرفت باید همه کمک کنیم زیرا نتیجه اختلاف و دو دستگی له شدن مردم محروم است.

وی تعصبات قومی و قبیله‌ای را ریشه فقر در استان دانست و گفت: تا زمانی که این تعصبات مذموم ریشه کن نشود مشکلات پابرجا است.

وی خطاب به سیاسیون استان ، اظهار داشت: در زمان بحث معیشت مردم در کنار هم باشید زیرا با اتحاد می‌توان کارهای بزرگی انجام داد.

خرمدل نقش روحانیون و مدیران را نیز مؤثر ارزیابی کرد و گفت: این استان با تقدیم قریب به ۲ هزار شهید به انقلاب و نظام تعصب دینی خود را به اثبات رسانده و اگر این تعصب در حوزه اقتصادی به کار گرفته شود شاهد انقلاب اقتصادی عظیمی در این استان خواهیم بود.

نگرانی از افزایش طلاق و خودکشی در گچساران و باشت

معاون پرورشی آموزش و پرورش شهرستان باشتوی آمار زیاد طلاق در شهرستان باشت و گچساران را نشان دهنده خلاء های عاطفی در بین خانواده ها دانست.

محمد مرادپور در همایش معتمدان شهرستان باشت اظهار داشت: آسیب‌های نوظهور در جامعه ما مانند فضای مجازی نیازمند اقدام جدی بوده و می‌طلبد در برگزاری این همایش‌ها راهکارهای مناسب نیز برای مقابله با این آسیب‌ها ارائه و عملی شود.

وی آمار زیاد طلاق و خودکشی در شهرستان باشت و گچساران را نشان دهنده خلاء‌های عاطفی در بین خانواده‌ها دانست و افزود: طبق بررسی‌ها هر خانواده تنها ۱۷ دقیقه از شبانه روز را در کنار هم هستند این در حالی است که نزدیک به ۶ ساعت را در فضای مجازی مشغول هستند.

مرادپور خواستار انجام تحقیقات میدانی درباره دلایل خودکشی در شهرستان باشت شد و ادامه داد: بسیاری از خودکشی‌ها ناشی از الگوها و هیجانات بوده به همین دلیل در آموزش و پرورش طرحی با حضور ۱۱ دستگاه و مشتمل بر ۴۰ آیتم ارائه شده که امیدوارم تا پایان سال تحصیلی دلایل بروز این اختلالات بررسی و نتیجه مطلوب ارائه شود.

فرمانده سپاه ناحیه شهرستان باشت نیز در این همایش از حضور پرشور مدیران و مسئولان و معتمدین شهرستان در این همایش تقدیر کرد و گفت: مردم سپاه و نظام را قبول دارند و براساس بررسی‌های میدانی صورت گرفته شهرستان باشت از انقلابی ترین مردم هستند و همیشه در صحنه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی حضوری فعال داشته‌اند.

سرهنگ سید علی رضا زاده وجود نیروهای انقلابی و فرزندان مستعد باشت در عرصه‌های مختلف مدیریتی کشور را نشانه‌ای از ظرقیت عظیم این شهرستان اعلام کرد و افزود: تعامل مردم و مجموعه ادارات شهرستان در برنامه‌های مختلف مناسبتی بسیار خوب و سازنده است.
نادر گرامی رئیس شورای اسلامی شهر باشت نیز گفت: یکی از دغدغه‌های شورا شناسایی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی بوده و در این زمینه نیز پیش قدم شده است.

وی با ابراز امیدواری از تداوم برگزاری این همایش‌ها و جلسات با تعریفی از آسیب‌های اجتماعی، ابراز کرد: شبکه‌های مجازی، قتل، سرقت، طلاق و خودکشی از مواردی بوده که باید در مورد آنها برنامه ریزی شود.

گرامی آمار بالای خودکشی را ناشی از بی عدالتی و تبعیض‌ها در شهرستان اعلام کرد و گفت: بهتر است با تشکیل کارگروه‌های تخصصی و استفاده از افراد متخصص و راونشناسان دلایل خودکشی جوانان را از خانواده‌ها جویا شد و در کارگروهی با حضور مسئولان مرتبط به تحلیل و بررسی این عوامل پرداخت.

حجت الاسلام هاشمی بیان امام جماعت یکی از مساجد باشت نیز در این همایش گفت: اسلام دین اطمینان است و اگر انسان از دایره اطمینان خارج شود هم جسم و هم روح او مورد تهدید قرار می‌گیرد.

وی با ابراز تأسف از استقبال کم جوانان از مساجد و حضور در این مکان مقدس، عدم ترغیب جوانان به حضور در مساجد را یکی از دلایل آسیب‌های اجتماعی دانست.

حجت الاسلام هاشمی بیان با بیان اینکه براساس آیات و روایات ادامه زندگی برای کسانی که به قرآن و مسجد بی رغبت هستند، میسر نیست، خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم در جامعه فساد، طلاق ، خودکشی و … ریشه کن شود باید به مسجد پناه بیاوریم و فرزندان خود را نیز به این سمت هدایت کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.