چند نفر در کهگیلویه و بویراحمد ایدز دارند؟
ولین بیمار مبتلا به ویروس ایدز در کشور ایران بنام یک کودک ۶ ساله در سال ۶۶ ثبت شده و و هم اکنون این تعداد به ۳۸ هزار و ۴۰۰ مورد رسیده که البته دست ۱۳ هزار نفر از آنان از دنیا کوتاه شده است.
مهر دنا/ تاکنون ۲۰۵ بیمار مبتلا به اچ.آی.وی در استان کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده که از این تعداد ۱۰۰ نفر فوت شدهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مهر دنا، اولین بیمار مبتلا به ویروس ایدز در کشور ایران بنام یک کودک ۶ ساله در سال ۶۶ ثبت شده و و هم اکنون این تعداد به ۳۸ هزار و ۴۰۰ مورد رسیده که البته دست ۱۳ هزار نفر از آنان از دنیا کوتاه شده است.
اولین بیمار ایدزی در ایران مبتلا به هموفیلی بود و به دلیل دریافت فرآوردههای خونی آلوده وارداتی از فرانسه به این بیماری گرفتار شد ولی این روزها راه انتقال این بیماری از راههای مختلفی شامل سرنگ مشترک با معتادان تزریقی، روابط جنسی، انتقال هرگونه تماسی با خون و ترشحات فرد بیمار، انتقال مادر به کودک، تاتو، سوراخ کردن گوش و کشیدن دندان با ابراز آلوده است.
بیماری ایدز امروز در نگاه مردم بدترین نوع بیماری بوده که در مرگ فرد مبتلا به این بیماری شکی ندارند و حتی با نگاه بدی به این موضوع نگاه میکنند به گونهای که کسی حاضر نیست کوچکترین ارتباطی با یک فرد مبتلا به این بیماری داشته باشند و شاید همین امر سبب شده تا در زمینه شناسایی این بیماران مشکل داشته باشیم.
نوع نگاه جامعه به بیماری ایدز سبب شده تا افراد حتی تمایلی برای انجام یک تست در کمتر از ۱۰ دقیقه نداشته باشند و آنچنان که گفته میشود متولیان امر در شیراز به این نتیجه رسیدهاند که نزدیک به ۱۰۰ بیمار شناسایی شده مبتلا به ایدز در این شهر کسانی بوده که از استان کهگیلویه و بویراحمد برای درمان به مراکز درمانی شیراز مراجعه میکنند.
به طور حتم برای کنترل و پیشگیری از این بیماری نیازمند افزایش آگاهیهای مردم و اطلاع رسانی لازم هستیم تا مردم بدانند امکان پیشگیری از این بیماری و حتی کنترل آن وجود دارد به گونهای که در صورت مصرف داروهای مورد نیاز یک بیمار ایدزی میتواند زندگی با عمر عادی داشته باشد.
ظفر پریسای مدیرگروه بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از شناسایی ۲۰۵ فرد مبتلا به ایدز در این استان خبر میدهد و میگوید: همچنین در کشور ۳۸ هزار و ۴۰۰ فرد ایدزی شناسایی و ثبت شده است.
وی با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از بیماریهای رفتاری بویژه ایدز در کشور و استان بالا است، ادامه داد: از ۳۸ هزار بیمار شناسایی شده ایدز در کشور ۱۳ هزار نفر فوت شده و در استان نیز از ۲۰۵ مورد تنها ۱۰۵ مورد در قید حیات هستند.
متخصص عفونی عمده ترین راه انتقال بیماری ایدز را استفاده از سرنگ مشترک با معتادان تزریقی دانست و گفت: برخی راهها و فراوردههای خونی در انتقال موثر بوده ولی به نظر می رسد با تمهیدات انجام شد در مراکز انتقال خون بحث انتقال از طریق خون و فراوردههای خونی دیگر مطرح نیست.
دکتر گردآفرین نیکبخت افزود: یکی دیگر از راههای انتقال از طریق روابط جنسی بوده بویژه در افرادی که رابطه جنسی در خارج از چهارچوب خانواده دارند.
وی ابراز کرد: یکی دیگر از راههای انتقال هرگونه تماسی با خون و ترشحات فرد بیمار بوده زیرا ترشحات آلوده به پوست فرد بیمار از طریق پاشیده شدن به نقاط یا درون زخم، تاتو، سوراخ کردن گوش و کشیدن دندان با ابراز آلوده انجام میشود.
نیکبخت یکی دیگر از راههای انتقال بیماری ایدز را مادر به فرزند در دوران بارداری، حین زایمان و پس از زایمان در هنگام شیردهی عنوان کرد و ادامه داد:بحث کنترل زنان باردار برای پیشگیری از این بیماری مهم است.
وی تاکید کرد: برای درمان بیماری ایدز داروهای جدید ساخته شده که با دریافت درمان و مصرف به موقع فرد بیمار میتواند عمر طبیعی همچون سایر افراد داشته باشد.
فراموش نکنیم انسانها در هر جایگاه و منصبی دارای کرامت بوده و نباید فراموش کنیم با هر برخورد غیر انسانی این امکان وجود دارد حق زندگی را از یک انسان دیگر بگیریم پس باید در زمینه راههای انتقال بیماری ایدز، پیشگیری و کنترل این بیماری آگاهی بخشی کنیم تا شاهد روزی باشیم که این بیماری در شهر و کشورمان ریشه کن شده است.
گزارش از امید نوبهار
انتهای پیام/
برچسب ها :ایدز ، بیماری ، دانشگاه علوم پزشکی ، سایت خبری و تحلیلی مهر دنا ، کهگیلویه و بویراحمد ، گردآفرین نیکبخت ، مهر دنا ، وزارت بهداشت ، یاسوج
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0