اظهارات “جمعه بازاری” مسئولان کهگیلویه و بویراحمد؛ کدام مدیران دنبال آجر کردن نان ۳۶۰۰ نفر هستند؟

مدیریت شهری یاسوج با یک تصمیم معقول و منطقی می‌تواند تا زمان ساماندهی محل فعلی جمعه بازار غرفه داران را در اراضی متعلق شهرداری به صورت موقت مستقر کند و در صورتی ملکی با مساحت مورد نیاز نداشته باشد می‌تواند غرفه‌داران را به چند صنف تقسیم و در مکان‌های مختلف مستقر کند.

کد خبر : 8304
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۱
مهر دنا/ سجاد نوبهار در یاداشتی نوشته است: این روزها برخی از مدیران با ندانم‌کاری پای خود را در یک کفش کرده تا ناخواسته با جمع آوری جمعه بازار یاسوج نان ۳۶۰۰ نفر را در این شرایط بد اقتصادی آجر کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مهر دنا، بیش از یک دهه از تجمیع و استقرار دست فروشان سطح شهر یاسوج در مکانی واقع در منطقه بنسنجان، معروف به “جمعه بازار” می‌گذرد و هم اکنون ۹۰۰ غرفه در این محل برپا بوده و به نوعی اگر میانگین برای هر غرفه ۴ نان خور در نظر بگیریم هم اکنون ۳۶۰۰ نفر در از این راه امرار و معاش می‌کنند و البته در کنار این غرفه‌ها کم نبوده دست فروشانی که بساط پهن می‌کنند تا شب شرمنده زن و بچه خود نباشند.

هر چند پیش بینی‌ها و استانداردهای لازم در جانمایی غرفه‌ها و سازه‌های به کار گرفته شده در احداث غرفه‌ها مورد قبول نیست ولی نفس کار انجام شده به فراخور شرایط آن روز اقدام درخور و شایسته‌ای بود اما آنچه انجام شد صرفا به عنوان برنامه‌ای کوتاه مدت شایسته تقدیر بوده و شهرداران می‌توانستند با فراغ بال تدبیر بهتری بیاندیشند، فرصتی که با بی تدبیری شهردار و شورای سابق شهر یاسوج و دیگر متولیان امر به تهدیدی بزرگ تبدیل شده است.

اساسا شهرداری مکلف به ایجاد درآمدهای پایدار به منظور تامین هزینه‌های خود و ارائه خدمت به شهروندان بوده و از این منظر ایجاد بازارچه‌های محلی و روز بازارها در اراضی و املاک متعلق به شهرداری می‌تواند زمینه ساز درآمدهای بالا برای شهرداری باشد.

حال سئوال اینجاست:

۱٫ چرا شهرداری یاسوج در گذشته خود نسبت به سرمایه گذاری و ساماندهی جمعه بازار اقدام نکرد؟

۲٫ آیا شهرداری نمی‌توانست با دریافت تسهیلات از بانک‌ها یا سازمان شهرداری‌ها خود از سود سرشار این سرمایه گذاری منتفع گردد تا بتواند خدمات بهتری را به مردم ارائه نماید؟

۳٫ ایا تغییر کاربری یک روزه محل اجرای بازار جدید و الزام کسبه به خرید غرفه‌های ۱۰ متری به قیمت‌های سرسام آور ۷۰ تا ۹۰ میلیون تومان فارغ از ظلمی که بر کسبه مظلوم روا می‌دارد یک رانت خواری بزرگ نیست؟

چه باید کرد؟!

بدون تردید ساماندهی جمعه بازار تیری بوده که همزمان حداقل به ۴ هدف اصابت می‌کند:

اول می‌تواند منبع درآمد پایداری برای شهرداری باشد.

دوم می‌تواند محل اشتغال و کسب درآمد برای ۱۰۰۰ خانوار باشد.

سوم می‌تواند نقش تعدیل کننده بازار و فرصت خرید برای مردم با درجه بضاعت پایین‌تر را فراهم آورد.

چهارم طراحی و معماری خاص غرفه‌های ایجاد شده می‌تواند بر قابلیت‌های گردشگری شهر بیافزاید.

با توجه به پیشنهادهای ارائه شده در زمینه ساماندهی جمعه بازار یاسوج مسئولان می‌توانند نسبت به ساماندهی این بازار اقدام کرده به گونه‌ای که “نه سیخ بسوزد و نه کباب” ولی برخی مسئولان کهگیلویه و بویراحمد و اعضای شورای شهر یاسوج بدون اینکه تدبیری چاره کنند که بتوانند به بازار رونق داده و شغل پایدار بیش از یک هزار نفر را تقویت کنند، حادثه پلاسکو را دستاویز کرده تا بلکه از این طریق نسبت به جمع آوری جمعه بازار بدون توجه به تبعات اجتماعی این امر اقدام کنند و هر روز در جلوی دوربین خبرنگاران از جمع آوری بازار معروف به “جمعه بازار” حرف می‌زنند.

انتظار می‌رود مسئولان استانی و شهرستانی و اعضای شورای شهر یاسوج از اظهار نظرهای جمعه بازاری پرهیز کرده و به عواقب مترتب بر تصمیمات ناپخته خود واقف باشند، “ما را به خیر تو امید نیست شر مرسان” و به طور حتم سخت ترین و زیان بارترین تصمیم برای مردم، کسبه و مسئولان ، برچیدن جمعه بازار فعلی خواهد بود و پیشنهاد می‌شود شهردار یاسوج نسبت به ساماندهی مکان فعلی با رعایت ضوابط و اصول ایمنی وشهرسازی اقدام کند.

بدین منظور شهرداری می‌تواند به عنوان دارنده و مالک محل جمعه بازار فعلی با سرمایه گذاری و مشارکت کسبه اقدام به ساماندهی جمعه بازار کرده یا خود نسبت به سرمایه گذاری در محل مورد بحث اقدام و بعد از تکمیل غرفه‌های را به صورت اجاره در اختیار غرفه‌داران قرار دهد.

مدیریت شهری یاسوج با یک تصمیم معقول و منطقی می‌تواند تا زمان ساماندهی محل فعلی جمعه بازار غرفه داران را در اراضی متعلق  شهرداری به صورت موقت مستقر کرده و در صورتی ملکی با مساحت مورد نیاز نداشته باشد می‌تواند غرفه‌داران را به چند صنف تقسیم و در مکان‌های مختلف مستقر کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 4 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 4
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

محسن چهارشنبه , 25 مهر 1397 - 17:24

متن زیبا و پر مفهومی بود.کاش واقعا فکر زندگی یک هزار خانواده رو بکنن که چه عواقبی در انتظارشون هست
مشکل اصلی از شورای شهره که فقط بخاطر حمایت از سرمایه گذار جدید میخوان این همه آدم بیگناه رو قربانی کنند

علی هستم چهارشنبه , 25 مهر 1397 - 18:16

درود بر شما

حسین پنجشنبه , 26 مهر 1397 - 13:34

سلام و درود بر شما بالاخره یکی پیدا شد که زبان گویای بازاریان شود،من بازاری نیستم ولی چندین نفر از اشنایان از این غرفه داران هستن که نون خونواده هاشون از این راه تامین می شود،الان بعد از ۱۵سال تازه متوجه شدن که باید جمع کنند،اون موقع که میلیاردی درامد داشت و دارد شهرداری از این محل بدون اینکه کوچترین خدماتی رو به بازاریان و مردم یا خریدارن بدن حالا هر کدوم پرستیژ من بلدم رو گرفتن بدست حتی متاسفانه بعضی از اصحاب رسانه بدون آگاهی کافی طبلی به دست گرفتن هم سو با این قوم دارن این شهر رو بدون زیرساخت های لازم به تباهی می کشند.درود بر شرف این خبرنگار

محمد تقوی دوشنبه , 7 آبان 1397 - 11:45

متن زیبا و پر مفهومی بود.کاش واقعا فکر زندگی یک هزار خانواده رو بکنن که چه عواقبی در انتظارشون هست