۴۴۸ هزار و ۹۶۴ راس انواع دام سبک و سنگین در شهرستان کهگیلویه واکسینه شدند

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کهگیلویه گفت: شش ماهه اول امسال در مجموع ۴۴۸ هزار و ۹۶۴ راس دام سبک و سنگین در سطح شهرستان کهگیلویه واکسینه شدند.

کد خبر : 8212
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۵

به گزارش مهردنا از دهدشت، ظهر روز شنبه ۱۴ مهرماه نشست خبری مدیر دامپزشکی شهرستان کهگیلویه به مناسبت ۱۴ مهر روز ملی دامپزشکی در اداره دامپزشکی شهرستان کهگیلویه برگزار شد.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کهگیلویه در این جلسه با اشاره به نقش مهم دام و طیور در تامین مواد غذایی جامعه اظهار داشت: در شهرستان کهگیلویه بیش از ۶۰۰ هزار راس دام سبک ( گوسفند و بز)  و ۸ هزار دام سنگین ( گاو و گوساله ) وجود دارد که وظیفه دامپزشکی حفاظت از این سرمایه عظیم جامعه در شرایط بسیار سخت موجود است.

علی اکبر حسینی گفت: تامین بهداشت و سلامت دام و کنترل دام و طیور، تامین بهداشت و تضمین سلامت فرآورده های خام دامی( گوشت قرمز، گوشت مرغ و…) و کنترل و پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام( تب مالت و تب کریمه کنگو) از وظایف مهم اداره دامپزشکی است.

وی با بیان اینکه شش ماهه اول امسال در مجموع ۴۴۸ هزار و ۹۶۴ راس دام سبک و سنگین در سطح شهرستان کهگیلویه واکسینه شدند، افزود: تعداد ۲۶۵ هزارو ۵۵۰ راس دام سبک بر علیه بیماری آبله، ۵۵ هزارو ۳۴۳ راس دام سبک بر علیه تب برفکی، تعداد ۴۷ هزار و ۵۲۵ راس بز و بزغاله بر علیه تب مالت، تعداد ۷۹۴ راس گاو بر علیه بیماری لامپی اسکی و نیز ۸۸ هزارو ۷۵۲ بز و گوسفند بر عیه بیماری پی پی آر ا واکسینه شدند.

حسینی عنوان کرد: برای کنترل و پیشگیری بیماری های مشترک بین انسان و دام که مهمترین آنها سل گاوی است، به صورت خانه به خانه کار تست دام را انجام داده و سطح آلودگی را پایین آوردیم به طوری که از بین ۴۰۲ راس گاو تنها ۷ رآس بیماری سل گاوی داشتند که آنها را نیز واکسینه کردیم.

وی با بیان اینکه با پیگیری و همکاری با شهرداری دهدشت کشتارگاه به سالن پیش سرد مجهز شد، افزود: اگر لاشه ها در اتاق پیش سرد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری شوند در آن صورت بیماری به دام منتقل نخواهد شد و لاشه دام سالم است.

حسینی با بیان اینکه برای کنترل و جلوگیری از بیماری هاری حدود ۵۰۰ قلاده سگ را واکسینه کردیم، گفت: برای پیشگری از بیماری هایی که از طریق سگ های ولگرد به انشان منتقل می شوند باید سگ های ولگرد را جمع آوری کرد که در همین خصوص کارگروهی تشکیل شد اما خیلی فعال نبوده است.

وی با بیان اینکه نظارت کارشناسان دامپزشکی از کشتارگاه شروع و تا مراکز عرضه ادامه دارد، عنوان کرد: در روند کشتار و بعد از کشتار بازرسان نظارت دقیقی بر سلامت لاشه‌ها دارند و چنانچه مشکلی داشته باشد از چرخه مصرف خارج می شوند و الان ۳ ماه است که با همکاری شهرداری کار لیبل گذاری لاشه ها در کشتارگاه دهدشت انجام می شود.

حسینی با بیان اینکه در شش ماهه اول امسال در کشتارگاه دهدشت یک هزار و ۵۲۶ کیلوگرم گوشت از چرخه مصرف خارج و امحا شد، افزود: از ۲۰۸ راس گوسفندی که کشتار شد حدود ۷۶۸ کیلو، از ۴ هزار و ۹۱۰ راس بز حدود ۶۵۳ کیلو و از ۱۵۴ راس گاو حدود ۱۰۵ کیلو گوشت از چرخه مصرف خارج شده است.

وی با بیان اینکه در مراکز عرضه دام و در قصابی های نباید از فریزر استفاده شود، گفت: در شش ماهه اول امسال ۴ هزار و ۱۴۲ بازدید توسط بازرسان اداره دامپزشکی از مراکز عرضه دام صورت گرفت که در این خصوص ۱۹۵ مورد غیر بهداشتی گزارش داده شد و ۴۵۱ نمونه برداری انجام و میزان یک هزار و ۶۰۶ کیلوگرم فرآورده غیر بهداشتی ضبط و نیز تعداد ۳۱ فقره پرونده به مراجع قضایی ارجاع داده شد.

حسینی تصریح کرد: بحث کشتار غیر مجاز در سطح شهرستان در واقع برای اداره دامپزشکی کهگیلویه تبدیل به یک معضل شده و ۱۱ قصاب در شهر دهدشت اقدام به کشتار غیر مجاز می کنند که بازرسان دامپزشکی ۸۷ بار در این خصوص به آنها تذکر دادند و بر این اساس ۲۲ مورد به تعزیرات و ۹ فقره پرونده به دادگاه ارجاع دادیم.

حسینی با اشاره به عدم تمکین از قانون از سوی افرادی که به صورت غیرمجاز کشتار می کنند عنوان کرد: چندین مورد مراکز غیرمجاز را پلمپ کردیم اما بعد از گذشت ۷۲ ساعت صاحبان آنها مغازه های خود را فک پلمپ کردند، در این خصوص در چند مورد ۸ ماه پیش پرونده تشکیل دادیم و آنها را به مراجع قضایی ارجاع دادیم اما تاکنون هیچ اقدام عاجلی صورت نگرفته است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.