“کلگ گوشتی” و “شله ماشکی” کهگیلویه و بویراحمد ثبت ملی شد

«مهارت سنتی پخت کلک گوشتی و فرهنگ آن» به‌شماره ۱۴۸۸، «مهارت سنتی دمپختک گوشت و فرهنگ آن» به‌شماره ۱۴۸۹، «مهارت سنتی پخت شله ماشکی و خواص درمانی آن» به شماره ۱۴۹۰ و «فن و مهارت تهیه پوشاک و البسه محلی استان» به‌ ثبت رسیده است.

کد خبر : 7373
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۰:۲۸

مهر دنا/ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از ثبت ملی ۴ میراث معنوی استان خبر داد و گفت:” لباس محلی”، ” دمپختک گوشت”، “کلگ گوشتی” و “شله ماشکی” ثبت ملی شد.

محمود باقری اظهار داشت: در انتهای سال ۹۵ درخواست ثبت ملی ۴ میراث‌ معنوی شامل ” لباس محلی”، ” دمپختک گوشت”، “کلگ گوشتی” و “شله ماشکی” از طریق سازمان میراث فرهنگی داشتیم که در روزهای اخیر تصویب و ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه ۱۵ میراث معنوی وطبیعی در نوبت ثبت ملی داریم، عنوان کرد: برخی استان‌ها میراث معنوی کهگیلویه و بویراحمد را به اسم خود ثبت می‌کنند در حالی متعلق به فرهنگ و پیشینه این دیار است.

باقری با تاکید بر اینکه با ثبت ملی این میراث‌های معنوی دیگر دغدغه انتقال به نسل آینده را نداریم، ادامه داد: همچنین این موضوع یک فرصت برای معرفی امکانات و توانمندی‌های استان در حوزه‌های مختلف از جمله میراق فرهنگی و گردشگری است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: میراث‌های معنوی ثبت شده در جشنواره‌های بومی و ملی به عنوان یک جاذبه گردشگری معرفی تا بتوان از این طریق نسبت به جذب گردشگر اقدام کنیم.

باقری تصریح کرد: ۷۲۵ اثر تاریخی، معنوی و طبیعی این استان ثبت ملی شده که هم اکنون به ۷۲۹ مورد رسیده که از این تعداد بیش از ۵۰ اثر معنوی و طبیعی است.

وی ادامه داد: «مهارت سنتی پخت کلک گوشتی و فرهنگ آن» به‌شماره ۱۴۸۸، «مهارت سنتی دمپختک گوشت و فرهنگ آن» به‌شماره ۱۴۸۹، «مهارت سنتی پخت شله ماشکی و خواص درمانی آن» به شماره ۱۴۹۰ و «فن و مهارت تهیه پوشاک و البسه محلی استان» به‌ ثبت رسیده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ثریا سعیدی شنبه , 2 تیر 1397 - 9:40

ما تو را کم داشتیم آن سالهای دور

ثریا سعیدی

چه طنز مضحکی است که بزرگترین شورای تصمیم گیر در حوزه اشتغال در کهگیلویه و بویراحمد برگزار شود و مدیرکل با ادعای بهزیستی که اشتغال در میان مددجویان سازمان متبوعش اگر صفر نباشد، چیزی نزدیک به این رقم است، معلوم نبوده که در کدام گوشه و کناری در خواب بوده است که به جای حضور، نماینده ای آن هم در سطح یک کارشناس می فرستد تا سازمانش از نقش آفرینی در حوزه اشتغال محرومان هم محروم باشد.

درست شبیه ماجرای اعتبارات پژوهشی که کمی قبل تر باز استاندار افشایش کرد، دست در کیسه خلیفه کرده بودند و اعتبارات را بین کارمندان خودشان تقسیم و توزیع کردند که مثلا کار پژوهشی انجام داده اند تا نتیجه کارشان چند تکه کاغذ باشد آن هم دستنویس و عده ای از منافع معلولان و جامعه تحت پوشش سازمان بهزیستی متنفع شوند و معلولان همچنان یا در خیابان ساز بزنند و پول دربیاورند یا نقاشی بکشند تا شاید خیری از کار هنری شان خوشش بیاید و یکجا همه را بخرد و آقای مدیرکل به صندلی چرمش تکیه بزند، اعتبارات پژوهشی را بین کارمندان تقسیم کند و یا در شورای اشتغال نرود تا خدای ناکرده عملکردی مثبت از خودش برجای نگذارد!

کاری به استخدام های طایفه ای در بهزیستی، حاشیه ها، کودکان کار، صدای بلند گله و شکایت معلولان و ده ها و مساله و مشکل پیرامون سازمان بهزیستی نداریم که الحق و علی الانصاف مسئولان بهزیستی استان در چند سال اخیر فعل نمی توانیم را به خوبی صرف کردند، کارمان با همین شورای اشتغال است، همان جا که احمدی نماینده بهزیستی را اخراج کرد، دمت گرم آقای استاندار و دستت خوش، مگر از اشتغال مهمتر هم داریم که رئیس بهزیستی استان افتخار حضور در جلسه آن را به خودش نمی دهد.

آقای استاندار، این استان تو را کم داشت، چند سال پیش، زمانی که مدیران اجرایی از جیب نمایندگان مجلس بیرون می آمدند و بومی بودن، سرپوشی شده بود بر فعالیت ضعیف همه شان. دمت گرم آقای استاندار ما تو را کم داشتیم، چند سال پیش وقتی که فریاد می زدیم تمام هم وغم مدیران شده است استخدام های طایفه ای و نتیجه اش، خود استاندار و معاونانش هم سرگرم استخدام کردن اقوامشان در ادارات دولتی بودند و تهش شد همین مدیران عتیقه که فکر می کنند شرایط هنوز تغییر نکرده است و راحت می توانند به مسائل و جلسات مهم استان دهن کجی کنند.