مردمان دیار آب‌های روان از “بی آبی” روزهای سختی را می‌گذرانند

استانی که در گذشته نه چندان دور در برخی مناطق آن شاهد بارش نزدیک به یک هزار میلمتری بودیم این روزها کم آبی به یک قصه بسیار تلخ روبه‌رو شده که زندگی کشاورزان، روستائیان، عشایر و …تهدید می‌کند.

کد خبر : 7277
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶

مهر دنا/ استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن بیش از ۱۰ درصد آب‌های سطحی هم‌اکنون با مشکل کمبود آب شرب روبه‌رو بوده و مردمان بسیاری از مناطق این دیار اعم از روستایی و شهری روزهای سختی را می‌گذرانند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مهر دنا از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۱۰ درصد آب‌های سطحی در تامین آب شرب مورد نیاز برخی از مردم مناطق مختلف اعم از شهریس و روستایی با مشکل روبه‌رو بوده به گونه‌ای که هم اکنون ۶ شهر استان شامل یاسوج، لیکک، دیشموک، سوق، باشت و مادوان با تنش آبی روبه‌رو بوده که با گرم‌تر شدن هوا و افزایش مصرف وضعیت روز به روز بدتر می‌شود.

استانی که در گذشته نه چندان دور در برخی مناطق آن شاهد بارش نزدیک به یک هزار میلمتری بودیم این روزها کم آبی به یک قصه بسیار تلخ روبه‌رو شده که زندگی کشاورزان، روستائیان، عشایر و …تهدید می‌کند.

کم آبی در سرزمین آب‌های روان حقیقتی تلخ بوده که هرچند باورش سخت است ولی باید بپذیریم و به‌فکر به حداقل رساندن مشکلات با مدیریت صحیح و صرفه جویی در مصرف آب باشیم تا با بحران روبه‌رو نشویم.

بیش از ۱۰۰ روستای استان کهگیلویه و بویراحمد به وسیله تانکر آبرسانی می‌شوند و بسیاری از روستاها نیز به طور کلی به فراموشی سپرده شده‌اند به گونه‌ای که زنان و دختران روستا بعد از آمدن خورشید کیلومترها راه را پیاده می‌روند تا یک بشکه ۲۰ لیتری آب برای استفاده دیگر اعضای خانواده حمل کنند.

احداث تصفیه خانه راهکار کوتاه مدت برای حل مشکل مرکز استان

معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: اجرای پروژه تصفیه خانه یاسوج نقش بسزایی در تامین و تقویت آب شرب مناطق جنوب و شرق این شهر دارد.

مسعود مرادیان با بیان اینکه این پروژه با ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار در حال اجرا است، افزود: این پروژه از محل سفر رئیس جمهوری نیز ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب دارد.

وی با اشاره به اینکه این پروژه تاکنون بیش از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، یادآور شد: حدود ۹۵ درصد حجم عملیات بتن ریزی مربوط به حوض پیش ته‌نشینی، پی سوله، مخازن فیتر شنی و پی سوله کلروفریک این تصفیخه خانه اجرا شده است.

معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اهمیت اجرای این طرح، تصریح کرد: جا دارد که اعتبارت لازم برای تسریع در روند اجرای این طرح تخصیص داده شود.

مرادیان ادامه داد: با تکمیل و راه‌اندازی تصفیه‌خانه اضطراری آب شهر یاسوج در فاز اول ۲۰۰ لیتر بر ثانیه و در فاز نهایی ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب از رودخانه بشار وارد شبکه توزیع آب شهر یاسوج می‌شود.

مردم رعایت نکنند، خطر جدی است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه خطر تنش آبی در شهرهای این استان جدی است، گفت: مردم رعایت نکنند با بحران کم آبی روبه‌رو می‌شویم.

سیدعلی لدنی‌نژاد اظهار داشت: هم اکنون ۶ شهر استان شامل یاسوج، لیکک، دیشموک، سوق، باشت و مادوان با تنش آبی روبه‌رو بوده که با گرم‌تر شدن هوا و افزایش مصرف مشکلات در این شهرها حتی سایر شهرهای استان بدتر می‌شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون میزان تولید آب در شهرهای دارای تنش با میزان مصرف برابر است، عنوان کرد: با افزایش مصرف افت فشار و نوسان بوجود آمده در شبکه توزیع در روند تامین و توزیع آب مشکلاتی از جمله روبه رو شدن با بحران کم آبی روبه رو می‌شوند.

لدنی‌نژاد با تاکید بر اینکه در صورت عدم مدیریت توسط مردم و مشترکان تنش آبی منجر به بحران می‌شود، ابراز کرد: برای مدیریت این مسئله متولیان امر تولید آب و مصرف کنندگان باید تدابیر لازم رد این زمینه اندیشیده شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد افزود: اصلاح الگوی مصرف آب شرب و اصلاح روش‌های مصرف آب در کشاورزی اصلی‌ترین راهکارهای کاهش اثرات تنش آبی و برون رفت از این وضعیت بوده که در فصول گرم سال که مصرف آب به صورت محسوس بالا می‌رود باید در این زمینه بیشتر کار شود و هدررفت آب را تا جای ممکن کاهش داد.

لدنی‌نژاد خواستار مصرف بهینه آب و جلوگیری از هدر رفت آب شد و افزود: تنش آبی در شهرهای این استان را باید جدی گرفته زیرا در صورت عدم مدیریت باید با بحران کم آبی دست و پنجه نرم کنیم و تابستان کم آبی را داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.