عملکرد ضعیف بانک‌های عامل کهگیلویه در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی عشایری و روستائیان/ راکد ماندن طرح ها در دستگاه های اجرایی جای نگرانی دارد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: ۲۱ طرح در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی عشایری و روستائیان با اعتبار ۷ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۲۶ نفر به بانک‌های عامل معرفی که تا کنون هیچ اعتباری پرداخت نشده است.

کد خبر : 7133
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶

به گزارش مهردنا، ظهر امروز جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری شهرستان در سالن جلسات فرمانداری شهرستان کهگیلویه برگزار شد.

فرماندار شهرستان کهگیلویه در این جلسه اظهار داشت: علی رغم اینکه دولت تلاش زیادی در بحث اشتغالزایی داشت اما در شهرستان کهگیلویه آمار بیکاری به نسبت بالاست و استخدام دولتی نیز برای همه امکان ندارد.

علی پوزش طرح تسهیلات اشتغال فراگیر برای مناطق شهری، عشایری و روستایی را فرصت مناسبی برای ایجاد اشتغال در شهرستان دانست و گفت: مسئولان امر باید از این فرصت بهره کافی را ببرند و کسانی را که طرح‌های اشتغالزایی دارند برای دریافت این تسهیلات معرفی کنند.

وی با بیان اینکه شهرستان کهگیلویه بعد از شهرستان بویراحمد از لحاظ جمعیتی در مقام دوم قرار دارد، افزود: دستگاه‌های اجرایی باید با معرفی طرح‌های اقتصادی و اشتغالزا برای دریافت تسهیلات و جذب سهمیه شهرستان تمام تلاش خود را داشته باشند.

پوزش با بیان اینکه جهادکشاورزی باید از معرفی طرح‌های سنتی اجتناب کند، ادامه داد: باید با حمایت از طرح‌های اقتصادی زمینه اشتغال پایدار در شهرستان را فراهم کرد.

وی ضمن انتقاد شدید از عملکرد بانک‌های شهرستان کهگیلویه گفت: بانک‌های عامل شهرستان در زمینه دریافت تسهیلات با مردم همکاری بهتری داشته باشند.

پوزش افزود: شخصی با مراجعه به فرمانداری اظهار داشته که سال گذشته برای دریافت تسهیلات در یکی از بانک‌ها تشکیل پرونده داده اما بانک مربوطه امروز و فردا می‌کند و هنوز تسهیلات او را پرداخت نکرده است.

وی با بیان اینکه جلسه کمیته اشتغال و کمیته بانکی باید ماهی یکبار در شهرستان برگزار شود، تصریح کرد: طرح تسهیلات اشتغال فراگیر فرصت مناسبی را ایجاد کرده و با توجه به فرصت کمی که برای اجرای این طرح باقی مانده باید مدیران و به خصوص بخشداران از این فرصت استفاده کنند.

مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: این جلسات با محوریت اشتغال و تسهیلات اشتغال فراگیر برگزار می‌شود و اگر همه دستگاه‌های اجرایی تعامل و همکاری خوبی داشته باشند می‌توان نرخ بیکاری را کاهش داد.

پروانه نیک مرام افزود: طرح تسهیلات اشتغال فراگیر در ابتدای سال ۹۶ به تصویب و و از ابتدای بهمن سال گذشته اجرایی شد.

وی ادامه داد: تسهیلات اشتغال فراگیر برای عشایر و روستائیان ۶ درصد و برای اشتغال فراگیر عام ۱۶ درصد که با احتساب یارانه به ۱۱ درصد می‌رسد.

نیک مرام گفت: سهم تسهیلات استان در بحث اشتغالزایی فراگیر عام ۲۱۰ میلیارد تومان و در بحث اشتغالزایی روستایی و عشایری ۲۱۴ میلیارد تومان است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه وبویراحمد اهدف اجرای این طرح را اشتغال جوانان به خصوص تحصیل کردگان جوان، جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان عنوان کرد و خاطر نشان کرد: زمانی این طرح تحقق پیدا می‌کند که دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل در اجرای این طرح همکاری و تعامل لازم را داشته باشند.

وی ضمن انتقاد شدید از وضعیت اجرای طرح تسهیلات اشتغالزایی در شهرستان‌های کهگیلویه و چرام، گفت: در شهرستان‌های کهگیلویه و چرام در این زمینه هیچ گونه پرداختی نداشتیم و طرح‌ها در دستگاه‌های اجرایی مانده و این جای نگرانی است.

نیک مرام با بیان اینکه نرخ بیکاری در شهرستان بالاست، افزود: ما باید از این فرصت نهایت استفاده را بریم چون اگر زمان اجرای طرح تمام شود اعتبار شهرستان برگشت خورده و به سایر استان‌های فعال  ارسال می‌شود پس چرا باید ۵۶ پروند در دستگاه‌های اجرایی بماند.

وی تصریح کرد: در صورتی که پرونده‌ها ارسال شود ظرف مدت یک هفته بررسی و جواب آنها داده می‌شود.

نیک مرام با بیان اینکه تنها دو ماه دیگر فرصت داریم، افزود: به غیر از طرح‌های سنتی هر طرحی که ارسال شود حتی اگر در رسته‌های اولویت دار ما نباشد می‌توانیم در کمیته اشتغالزایی استان تصویب کنیم.

وی با بیان اینکه در بحث کارورزی شهرستان کهگیلویه در آخرین رتبه استان قرار دارد، عنوان کرد: در بحث اشتغالزایی روستایی و عشایری ۱۲۹ طرح در سامانه کارا ثبت نام کرده اند که ۵۴ طرح در دستگاه‌های اجرایی مانده است.

نیک مرام با بیان اینکه از میان طرح‌های عشایری و روستایی ارسال شده شهرستان کهگیلویه ۳۲ طرح تایید شده و ۲۱ طرح با اعتبار ۷ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۲۶ نفر نیز به بانک عامل معرفی شده است، گفت: متاسفانه عملکرد بانک‌های عامل خیلی ضعیف بوده و تا کنون از طرف آنها هیچ اعتباری پرداخت نشده است.

وی افزود: در بحث اشتغال فراگیر ۲۱ طرح ارسال شده که ۱۲ طرح در حال بررسی و ۹ طرح تایید شده و برای این طرح‌ها ۳ میلیارد و ۱۶۱ میلیون تومان به بانک‌های عامل پرداخت شده که متاسفانه تا کنون هیچ مبلغی نیز به طرح‌ها پرداخت نشده و عملکرد بانک‌های عامل در این زمینه نیز صفر است.

نیک مرام با بیان اینکه ۲ هزار و ۵۴۲ نفر کاورز در شهرستان کهگیلویه ثبت نام کرده‌اند، گفت: از این تعداد ۷۶۰ نفر تایید شده که متاسفانه دستگاه‌های اجرایی شهرستان کهگیلویه تنها با ۶۰ نفر انعقاد قرارداد داشته است.

وی با بیان اینکه شهرستان کهگیلویه در زمینه کارآموز کمترین آمار استان را داشته است، افزود: در شهرستان کهگیلویه تنها یک نفر برای کارآموزی ثبت نام کرده است.

مسئول طرح و برنامه جهادکشاورزی شهرستان کهگیلویه گفت: متاسفانه در اردیبهشت ۹۷ این طرح به ما ابلاغ شد.

سید علی معتمدی پور افزود: یکی از اشکالات این طرح حمایت نکردن از طرح‌های سنتی است درصورتی که برخی از طرح‌های سنتی در شهرستان که در حال فعالیت هستند و چند نفر در آنها مشغول به کار است و از طرفی برای ادامه کار نیاز به حمایت مالی و دریافت تسهیلات دارند و در صورتی که حمایت نشوند از چرخه فعالیت خارج می‌شوند و در این زمینه باید چاره اندیشی شود.

نماینده میراث فرزهنگی شهرستان کهگیلویه گفت: در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۹۷ نامه اداری تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری برای ما ارسال شد.

پارسا افزود: از مجموع ۱۰ واحد فعال گردشگری که در شهرستان کهگیلویه داریم تنها ۳ واحد در سامانه کارا ثبت نام کردند و همه اعلام می‌کنند که دوندگی‌ها و سخت گیری‌های زیاد موجب دلسردی آنها از دریافت تسهیلات شده است.

به گزارش مهردنا نبود جدیت وهماهنگی لازم بین کمیته کارگروه اشتغال استان، ادارات کل و دستگاه‌های اجرایی شهرستان موجب بلاتکلیفی تعداد زیادی از طرح‌ها در دستگاه‌های اجرایی و از طرفی دوندگی و سرگردانی در بانک‌ها عامل سبب دلسردی خیلی از صاحبان طرح های اقتصادی در شهرستان شده که باید مسئولان امر در این خصوص چاره اندیشی کنند.

گزارش از امیررضا برنگ پور

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سمیرا ویسی پنجشنبه , 27 اردیبهشت 1397 - 0:53

کار شایسته ای که استاندار کرد؛
احمدی نشان داد به سیاسی کاری عقیده ای ندارد
سمیرا ویسی
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در اقدامی شایسته معاون استاندار سابق کهگیلویه و بویراحمد را به عنوان مشاور برنامه ریزی و امور اجرایی خود منصوب کرد تا ظرفیت های مدیریتی استان به خاطر تفکرهای سیاسی و شبه سیاسی از بین نرود.
مجید محنایی، حدود چهار سال معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری کهگیلویه و بویراحمد را مدیریت می کرد و به واسطه پستش ارتباطات اقتصادی و برنامه ریزی خوبی به ویژه با نهادهای بزرگ اقتصادی و هلدینگ های کشور به دست آورده بود.
بنیاد برکت و بنیاد علوی، دو نهاد ملی بودند که فعالیت آنها در استان از زمان معاونت محنایی آغاز شد. هرچند که این دو بنیاد در زمان استاندار سابق کاری انجام ندادند اما محنایی با آنها ارتباط داشت و آنها هم محنایی را می شناختند، بارها با هم جلسه گرفته بودند و معاون استاندار سابق در جریان ریز قراردادهای این دو بنیاد قرار داشت.
بنیاد مستضعفان و ستاداجرایی فرمان حضرت امام نیز دو نهاد دیگر هستند که در توسعه استان می توانند نقش آفرین باشند، بازهم از مجموعه موسی خادمی، این مجید محنایی بود که با این دو نهاد ارتباط برقرار کرده بود و فارغ از نتیجه این ارتباط، محنایی گزینه مناسبی برای پیگیری امور مربوط به این دو نهاد نیز هست.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نشان داد که با نگاه به توانمندی افراد مشاور تعیین می کند و در این راه هم خیلی برایش مهم نیست که چه نقدهایی علیه اش منتشر شود بلکه علی محمد احمدی می داند که کسی که در جریان ریز قراردادها و نحوه فعالیت نهادهای ملی و هلدینگ هاست بهتر از کسی می تواند عمل کند که به این امور واقف نیست و برای آزمون و خطا می آید.
احمدی در حکم مشاور برنامه ریزی اش نشان داده است که جایگاه دکوری مشاوران استاندار را قبول ندارد لذا مدیریت دو طرح بزرگ خودش را هم به محنایی سپرده است او محنایی را مامور کرده که امور مربوط به زیلایی را با دفتر مناطق محروم رئیس جمهور پیگیری کند و همچنین اختیار مدیریت پایلوت اقتصادی شهرستان های لنده و بهمئی را نیز به محنایی واگذار کرده است تا او به عنوان مشاور هم اختیارات داشته باشد و هم از تجاربی که در مدت چهارسال معاون بودن اندوخته است استفاده نماید.