گام بلند معاون غذا و دارو برای ساماندهی طبیبان محلی و عطاری‌ها

امام بخش قائدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۹۰ عطاری در سطح استان شناسایی شده که اسامی آن‌ها با هدف ارائه آموزش‌های لازم در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته دوره‌های مختلف برای آنان در مرکز گیاهان داروئی برگزار شده است.

کد خبر : 6962
تاریخ انتشار : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۷

مهر دنا/ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از ساماندهی طبیب‌های محلی این استان خبر داد و گفت: بنا د اریم با یک برنامه‌ریزی این افراد در دوره‌های آموزشی وزارت بهداشت شرکت کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مهر دنا از یاسوج، امام بخش قائدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۹۰ عطاری در سطح استان شناسایی شده که اسامی آن‌ها با هدف ارائه آموزش‌های لازم در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته دوره‌های مختلف برای آنان در مرکز گیاهان داروئی برگزار شده است.

وی با بیان اینکه روزانه شاهد مصرف بی رویه داروها به خصوص آنتی‌بیوتیک‌ها در جامعه هستیم، عنوان کرد: شهروندان و بیماران باید برای مصرف داروها به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها طبق دستورالعمل پزشک عمل نموده و از مصرف خودسر دارو پرهیز کنند.

قائدی با اشاره به اینکه داروها تیغ دو لبه بوده که علاوه بر درمان بیمار در صورت عدم مصرف صحیح به برخی از بافت‌های بدن زیان می‌رساند، ابراز کرد: داروهای آنتی‌بیوتیکی تجویز شده توسط پزشک باید به طور حتم بر اساس دستورالعمل خود پزشک و یا توضیحات داروساز در داورخانه، مصرف شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: اگر فرد بیشتر از میزان معین، دارو مصرف کند و یا به دستورالعمل‌های پزشک توجهی نکند، این داررو ها قطعاً برای بدن مضر بوده و مشکلاتی را در روند درمانی فرد ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه در صورتی مصرف بی رویه داروها و آنتی‌بیوتیک‌ها توسط بیمار، میکروب‌ها در مقابل این داروها مقاومت ایجاد کرده و در نهایت بیمار مجبور به استفاده از داروهای گران قیمت‌تری می‌شود که برای خود و دولت هزینه‌های بیشتری در بر دارد، ادامه داد: تکرر و اصرار بر مصرف بی رویه داروها موجب ایجاد مقاومت ویروس و بی اثری داروها می‌شود.

قائدی تصریح کرد: بیماران هیچگونه دارویی به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها را از پزشکان درخواست نکنند و پزشکان نیز اگر تشخیص می‌دهند که داروی مازاد برای بیمار ضرورتی ندارد از تجویز آن خودداری کنند.

وی اظهار داشت: برخی مواقع عوارض ناشی از داروها، خطر ساز شده و حتی منجر به مرگ و میر می‌شوند به همین دلیل باید بیماران و شهروندان در مصرف داروها به ویژه آنتی بیوتیک‌ها دستورالعمل‌های پزشکان را مد نظر قرار دهند.

قائدی با اشاره به مصرف داروهای گیاهی، ابراز کرد: در سراسر کشور اثر بخشی واقعی برخی از داروهای گیاهی موجود در عطاری‌ها برای بهبود و یا درمان بیماری هنوز مشخص نیست.

وی داروهای موجود در عطاری‌ها را به علت نگهداری نامناسب فاقد اثر عنوان کرد و افزود: وزارت بهداشت بر آن بوده تا تمام داروهای گیاهی را ساماندهی و تفکیک سازی نموده و آن‌ها را به صورت بسته‌بندی و تاریخ مصرف‌دار در اختیار مشتریان قرار دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کامیار رضایی یکشنبه , 9 اردیبهشت 1397 - 8:53

با سلام لطفا جهت درج در سایت باتوجه به اینکه ارسال خبر غیرفعال بود اینجا ارسال کردم

کهگیلویه و بویراحمد آماده برای تغییرات گسترده مدیران/ توسعه یافتگی، مدیر توسعه یافته می خواهد

کامیار رضایی

براساس اخبار غیررسمی از رسانه های استان کهگیلویه و بویراحمد نام تعدادی از مدیران استان در صف انتظار تغییر قرار گرفته است. صفی که ماههاست انتظار آن می رفت اما مشخص شد که استاندار در این چند ماه مشغول ارزیابی گزینه ها بوده و حالا پایان زمان انتظار فرارسیده است.

یکی از علل عقب ماندگی استان کهگیلویه و بویراحمد همین ضعف های مدیریتی است، مدیرانی که دلشان برای توسعه این استان نمی سوزد و سالها توسعه این استان گرفتار منجلاب طایفه گرایی، قوم و خویش نوازی و سیاسی کاری کردند که در چهارسال گذشته با روی کار بودن یک استاندار بومی این ضعف ها و نقاط منفی مدیریت در استان به اوج خویش رسید و کار به جایی کشید که دیگر نقد و نصیحت رسانه ها هم کارساز نبود.

علی محمد احمدی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد قطعا از همان ابتدای کار متوجه شد که لازم است در استان یک آوار برداری مدیریتی انجام دهد. او خرابه هایی از مدیریت را به ارث برده بود که بازسازی هرکدام از آنها سالها زمان می خواست و نمونه آن همان چند جمله ای بود که احمدی دراولین شورای اداری سال ۹۷ استان گفت که مدیران آنقدر که دغدغه قوم خویش ها و بستگانشان را دارند، دغدغه این استان را ندارند و این واقعیتی غیر قابل انکار بود، سالها این حرفهای استاندار از زبان رسانه ها گفته شد اما در مدیریت ارشد گوش شنوایی وجود نداشت.

جامعه با توجه به تجربه ای که در چندین سال گذشته از مدیریت ها داشت، این انتظار از استاندار جدید ایجاد شده بود که از همان روز اول مدیران را شخم بزند و دست به تغییرش خوب کار کند. هرچند احمدی به واسطه نمایندگی مجلس، مشاوری وزیر و فعالیت در ستاد انتخاباتی روحانی این توان را داشت اما دست نگه داشت.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در تغییر مدیریت ها ابتدا سراغ بانک ها رفت تا نشان دهد که برای توسعه این استان لازم است که جراحی تومورهای بدخیم از نهادهای پولی و مالی که سرمایه گذاران را عاصی کرده بودند شروع شود. وی با تغییر تعدادی از مدیران بانکی استان، بانک ها را قانع کرد که یا باید پشت سرمایه گذاری بایستند و نگاهشان حمایتی باشد و یا اگر به نگاه سود و زیان صرف گذشته ادامه دهند، قطعا ضرر خواهند کرد و مدیران بانکی باید عطای مدیریت در استان را به لقایش ببخشند. این روزها شاهدیم که کمتر سرمایه گذاری پیدا می شود که از دست کج خلقی و سختگیری بانک ها دست به دامان رسانه ها بشود. موضوعی که در گذشته به وفور در میان اخبار رسانه ای این استان یافت می شد.

پس از بانک ها، اولویت استاندار تغییر در نهادهای علمی و آکادمیک بود. رئیس دانشگاه یاسوج که در سالهای مدیریتش، حواشی بر متن در اخبار دانشگاه غلبه داشت، جایش را به یک پروفسور کارکشته داد تا خیال استاندار از بابت دانشگاه یاسوج راحت باشد. احمد عریان رئیس جدید دانشگاه یاسوج که موهایش را در مدیریت نهادهای آکادمیک سفید کرده است، بارها اعلام کرده که با استفاده از پتانسیل دانشگاه به کمک توسعه استان می آید.

حالا قطار تغییرات مدیران به دستگاه های اجرایی رسیده است، مدیرانی که استاندار قطعا در طول این هفت ماه آنها را به خوبی ارزیابی کرده و شروع به تغییر آنها کرده است. دو تجربه استاندار در تغییر رئیس دانشگاه یاسوج و معاون عمرانی نشان می دهد مدیران کارکشته و کاربلد چه قدر به سود استان هستند. عزیز فیلی معاون غیربومی استاندار این روزها به جد تحول را در حوزه عمرانی و به خصوص در حوزه ساخت و بهسازی راه ها آغاز کرده است و قطعا استاندار در این چند ماه ارزیابی به دنبال گزینه هایی بوده که در استان تحول آفرین باشند.