حکایت سوختن درختان در گنجه‌ای یاسوج توسط زمین خواران/دست‌های پشت پرده زمین خواری در استان چه کسانی هستند؟

طبق بررسی‌های انجام شده بیش از ۴۰ درصد اراضی ملی استان از گذشته تاکنون برای اجرای طرح‌های مختلف تولیدی و …واگذار شده که در صورت اجرایی شدن باید هم اکنون شاهد این همه بیکار در این دیار نبودیم.

کد خبر : 6843
تاریخ انتشار : جمعه ۱۷ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۸

مهر دنا/ زمین خواران در گنجه‌ای یاسوج در اقدامی خاص با هدف زمین خواری اقدام به سوختن تنه درختان می‌کنند و بعد از آن تنه درحت را با خاک و یا کود حیوانی پنهان می‌کنند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مهر دنا از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۰ درصد جنگل‌های حوزه زاگرس و ۱۰ درصد آب‌های سطحی کشور با داشتن طبیعتی بکر و دست نخورده به یکی از استان‌های زیبای کشور با طبیعتی دل نواز و آب و هوایی فرح بخش تبدیل شده است.

در چند سال اخیر شاهد زمین خواری‌های در نقاط مختلف این استان بویژه در دو شهرستان سردسیری و زیبای بویراحمد و دنا هستیم که البته به تازگی با پدیده دیگری بنام کوه خواری روبه‌رو هستیم و در این بین بی توجهی و چشم بستن مسئولان و متولیان امر در نوع خود جالب توجه است.

زمین خواران دارای نفوذ اداری و اجتماعی در استان کهگیلویه و بویراحمد کار خود را با همکاری مدیران برخی دستگاه‌های اجرایی به ظاهر قانونی انجام می‌دهند یعنی در قالب اجرای طرح‌های مختلف زمین‌های بکر را واگذار می‌کنند ولی بعدها به ویلاسازی و …تبدیل می‌شود.

طبق بررسی‌های انجام شده بیش از ۴۰ درصد اراضی ملی استان از گذشته تاکنون برای اجرای طرح‌های مختلف تولیدی و …واگذار شده که در صورت اجرایی شدن باید هم اکنون شاهد این همه بیکار در این دیار نبودیم.

این در حالی بوده که در این زمینه قانون مشخص وجود دارد یعنی در صورتی فرد متقاضی در مدت زمان مشخص نسبت به اجرایی شدن طرح خود اقدام نکند باید قرارداد مورد نظر فسخ شود ولی اینکه در استان کهگیلویه و بویراحمد خبری از فسخ قراردادها نیست خود جای سوال دارد.

زمین خوران در نقاط مختلف استان از جمله گنجه‌ای یاسوج در پدیده‌ای حسرت آور با آتش سوزی عمدی جنگل و مرتع و سوختن تنه درختان راضی ملی را تصرف می‌کنند تا مسئولان و متولیان امر همچنان به خواب خرگوشی خود ادامه دهند.

بررسی‌های میدانی خبرنگار تسنیم در روستای گنجه‌ای تپه مشرف به تنگه گنجه‌ای و حتی خود تنگه برخی با آتش سوزی تنه درختان و پوشاندن آن از خاک و کود حیوانی دنبال زمین خواری هستند و اما اینکه چرا مسئولان و متولیان امر چشم پوششی می‌کنند جای سوال دارد.

با وجود تماس‌های انجام شده با عزت الله بهشتی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری موفق به انجام مصاحبه نشدیم.

انتهای پیام/تسنیم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ثریا سعیدی دوشنبه , 20 فروردین 1397 - 8:25

سلام ببخشید چون بخش ارسال خبرتون فعال نبود از این طریق فرستادم

چرا استاندار روی دانشگاه ها حساس است/ احمدی دست روی نقطه ضعف گذاشت/ دانشگاه ها فکری به حال خودشان بکنند وگرنه…
ثریا سعیدی
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در دیدار نوروزی اش با دانشگاه ها، حرف هایی زد که نشان از وجود عزمی برای توسعه استان از دریچه علمی است. علی محمد احمدی که خود کارنامه ای پر در حوزه دانشگاهی دارد و احتمالا به خوبی آگاه است که در سه دانشگاه بزرگ استان چه ظرفیت هایی برای توسعه نهفته است، دقیقا دست روی نقطه ضعف گذاشت.
توسعه و ارتقای دانشگاه ها به سطوح بالاتر و کارآفرین شدن مراکز علمی و دانشگاهی خواسته ای است که در کهگیلویه و بویراحمد هنوز به سطح عملیاتی شدن، نزدیک هم نشده است و هزاران عضو هیات علمی و دانشجوی تحصیلات تکمیلی که باید با خود توسعه برای این استان به همراه بیاورند، گرفتار تحقیقاتی می شوند که برای گرد و خاک کتابخانه ها خوب است و هیچ خروجی موثری ندارد.
دانشگاه موثر می تواند تحول آفرین باشد و باید با خودش توسعه، کارآفرینی و صنعت به همراه بیاورد نه اینکه به گفته احمدی حدود ۵۰ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه دولتی، نیمی از هفته را در استان و دانشگاه نباشند. احمدی می داند که پس از ارائه آمارِ هزاران هزاران از تعداد دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها وقتی تنها دو شرکت دانش بنیان در استان داریم، یعنی فاجعه ای بزرگ؛ یعنی پتانسیل های علمی ای که در دراز مدت برای استان کهگیلویه و بویراحمد توسعه و رونق به وجود می آورند، هنوز سر به مهر و بالقوه نشده در درون دانشگاه ها پوسیده اند.
احمدی درست دست روی نقطه ضعف گذاشت، او از دانشگاه ها خواست که رفتارشان در قبال اقتصاد و استان کهگیلویه و بویراحمد همچون کشورهای توسعه یافته باشد، سر در لاک روزمرگی فرو نبرند و به اقتصاد، تعاون و فعالیت صنعتی ورود کنند تا رونق ایجاد نمایند.
این سخنان استاندار سالهاست که در کشور و در بحث ارتقای دانشگاه ها به نسل های بالاتر مطرح است، برخی از دانشگاه های بزرگ خود را بالا کشیده اند و با جریان اقتصاد دانش بنیان همگام شده اند اما دانشگاه های استان کهگیلویه و بویراحمد در این حوزه بیش از حد درجا زده اند. این سخنان استاندار البته به مذاق رئیس جدید دانشگاه که به قول خودش برای تحول آفرینی آمده است نیز خوش آمده به طوریکه عریان در همین دیدار با استاندار قول می دهد که حداقل ۵۰ درصد از پژوهش های دانشگاه یاسوج را کاربردی کند.