از ضرب الاجل معاون سیاسی برای مدیران تا حکایت مرد سرمایه‌دار یاسوجی که فرزندش دستمال کاغذی می‌فروشد

نشست باید ساعت ۱۰ برگزار می‌شد ولی تنها ۳ عضو کارگروه یعنی سازمان بهزیستی، شهرداری یاسوج و معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی حضور داشتند که به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضا باید نشست کنسل می‌شد ولی معاون سیاسی استاندار در تماس‌های تلفنی با مدیران عضو کارگروه خواستار حضور آنان شد.

کد خبر : 6220
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۶

مهر دنا/ کارگروه بررسی و ساماندهی کودکان کار و خیابانی کهگیلویه و بویراحمد در حالی برگزار شد که ۸۰ درصد اعضای این کارگروه با تلفن معاون استاندار مجبور به حضور در جلسه شدند.

به گزارش مهر دنا از یاسوج، نشست کارگروه بررسی و ساماندهی مشکلات کودکان کار و خیابانی کهگیلویه و بویراحمد در سالن شماره ۲ استانداری در حالی برگزار شد که در ابتدای جلسه تنها ۳ عضو از ۱۱ عضو کارگروه حضور داشتند و معاون سیاسی و امنیتی استاندار به عنوان رئیس جلسه مجبور به تماس تلفنی با سایر مدیران عضو شده و خواستار حضور آنان در نشست امروز شدند.

دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی، بهزیستی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هلال احمر، کمیته امداد امام خمینی (ره)، صدا و سیما، دادگستری، شهرداری یاسوج، آموزش و پرورش و اداره کل فنی و حرفه‌ای از جمله ۱۱ دستگاه اجرایی عضو کارگروه بررسی و ساماندهی مشکلات کودکان کار و خیابانی هستند.

دعوتنامه نشست امروز توسط دفتر معاونت سیاسی و امنیتی استاندار از طریق اتوماسیون اداری برای دستگاه‌های اجرایی عضو کارگروه ارسال و آنگونه که گفته شد این دعوتنامه نیز توسط سازمان بهزیستی برای دفتر مدیران فاکس و در تماس تلفنی نیز تایید دریافت آن گرفته شد.

نشست باید ساعت ۱۰ برگزار می‌شد ولی تنها ۳ عضو کارگروه یعنی سازمان بهزیستی، شهرداری یاسوج و معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی حضور داشتند که به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضا باید نشست کنسل می‌شد ولی معاون سیاسی استاندار در تماس‌های تلفنی با مدیران عضو کارگروه خواستار حضور آنان شد.

جالب‌ترین صفحه قصه کارگروه امروز بررسی مشکلات کودکان کار و خیابانی استان جایی است که مدیران با رد دریافت هرگونه دعوتنامه‌ای توپ را به زمین سازمان بهزیستی انداختند در حالی در مرتبه اول دعوتنامه توسط دفتر معاون سیاسی و امنیتی استاندار به عنوان میزبان از طریق اتوماسیون اداری ارسال شده است.

البته داستان بی‌توجهی به کودکان کار و خیابانی کهگیلویه و بویراحمد به همین جا ختم نشد و وقتی صحبت از مصوبات گذشته و چگونگی اجرایی شدن آنان مورد بحث قرار گرفت اعضای حاضر در نشست اظهار بی‌اطلاعی کردند و هرکدام دیگری را مقصر می‌دانست و سعی می‌کردند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست با ابراز گلایه از بی‌توجهی مدیران عضو کارگروه بررسی مشکلات کودکان کار و خیابانی گفت: مدیر جمهوری اسلامی نباید شانی فرا‌تر از خدمت به مردم برای خود قائل باشد و چه اشکالی دارد رئیس سازمان بهزیستی به غیر از ارسال دعوتنامه به صورت تلفنی با مدیران هماهنگ کند.

سید محمدکاظم نظری افزود: نماینده دستگاه‌های اجرایی در نشست‌ها باید ثابت باشد نه اینکه در هر نشست یک فرد حضور داشته باشد و در نشت‌های بعدی از اجرای مصوبات اظهار بی‌اطلاعی کنیم و بعد انتظار برطرف شدن مشکلات را داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه به طور حتم در صورت انجام وظایف ادارات هم اکنون با این وضعیت نابسامان روبه‌رو نبودیم، ادامه داد: نشست‌ها در استانداری با هدف تعیین یکسری مصوبات و اجرایی شدن آن‌ها برگزار می‌شود نه اینکه در نشست‌های بعدی هیچ اطلاعاتی در این زمینه نداشته باشیم.

نظری خواستار فرهنگ سازی رسانه‌ها در زمینه کاهش مشکلات کودکان کار و خیابانی شد و گفت: کمک‌های بدون توجیه به این افراد تنها تقویت کردن رفتارهای منفی این کودکان است که به نوعی ترغیب دیگران را نیز به همراه دارد.

وی تصریح کرد: با کمک‌های مادی به کودکان کار و خیابانی که خانواده آنان در شرایط بد اقتصادی به سر می‌برند مخالفتی نداریم ولی اینکه بدون بررسی اقدامی را انجام دهیم که سبب افزایش کودکان کار شود، صحیح نیست.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: ضروری است کودکان کار و خیابانی که در یاسوج به صورت باندی فعالیت دارند شناسایی و اقدامات لازم در کمترین زمان ممکن صورت بگیرد و در زمینه ساماندهی اتباع بیگانه نیز هیچ خلع قانونی نداریم.

نظری با تاکید بر اینکه ما متولی سلامت روان مردم هستیم، خاطرنشان کرد: در صورتی شهرداری یاسوج قادر به تامین مرکز نگهداری و جمع‌آوری کودکار کار و خیابانی نیست اعلام ناتوانی کرده تا این موضوع به دستگاه دیگری سپرده شود.

وی عنوان کرد: مدیران به خود زحمت داده و از پشت میز نشینی بیرون بیایند و در صورتی لازم باشد دست کودکی را در خیابان بگیرند و ساماندهی کنند زیرا با نشستن در جلسات و بیان سخنان کار‌شناسانه و روشنفکرانه راه به جایی نمی‌بریم.

حکایت مرد سرمایه‌دار یاسوجی که فرزندش دستمال کاغذی می‌فروشد

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه بسیاری از کودکان کار و خیابانی پدرانشان سرمایه‌دار هستند، گفت: فردی در یاسوج ۳ خانه دارد ولی فرزندش سر چهار راه دستمال کاغذ می‌فروشد.

حجت‌الاسلام سید علی فتح می‌رمحمدی در نشست کارگروه ساماندهی و بررسی مشکلات کودکان کار و خیابانی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: فردی را در یاسوج می‌شناسم که ۳ خانه دارد و در حالی نیاز مالی ندارد فرزندش سر چهار راه دستمال کاغذی می‌فروشد و در این زمینه نیز تلفنی با پدر کودک کار صحبت کردم ولی راه به جایی نبرد.

وی با تاکید بر اینکه کودکان کار و خیابانی در یاسوج خودنمایی می‌کنند، عنوان کرد: در سال‌های گذشته توسط سازمان بهزیستی و سایر دستگاه‌های اجرایی برنامه‌های مختلفی در زمینه توانمندسازی و ساماندهی کودکان کار انجام شده ولی امکان رساندن آنان به صفر امکان پذیر نیست.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد ساماندهی و توانمندسازی کودکان کار و خیابانی را ضروری دانست و افزود: تاکنون برنامه‌های جامع و مختلفی از جمله برگزاری نشستی با حضور اولیاء کودکان کار و توزیع اقلام آموزشی قبل از آغاز سال تحصیلی در استان برگزار شده است.

می‌رمحمدی بیان کرد: سالم سازی محیط شهر‌ها، ارتقاء کیفیت زندگی کودکان، کاهش گسترش و شیوع آسیب‌ها از جمله سرقت و اعتیاد از جمله نقاط قوت ساماندهی کودکان کار و خیابانی است و البته باید برای کودکان کار با متکدی‌گری تفکیک قائل شویم.

وی با اشاره به اینکه اقامت اتباع بیگانه در کهگیلویه و بویراحمد ممنوع است، اظهار داشت: هیچ فرد یا نهادی در استان متصدی اتباع بیگانه نبوده و انتظار می‌رود نیروی انتظامی تکلیف آنان را روشن کند.

می‌رمحمدی تاکید کرد: شهرداری یاسوج به عنوان متصدی رفع سد معبر نسبت به جمع آوری متکدیان بویژه اتباع بیگانه در کمترین زمان ممکن اقدام کند و در این زمینه هیچ قصوری پذیرفتنی نیست.

۸۰ درصد کودکان کار در کهگیلویه و بویراحمد دانش آموز هستند

مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۸۰ درصد کودکان کار و خیابانی این استان دانش آموز هستند که این موضوع طی مکاتبه‌ای به آموزش و پرورش اعلام شده است.

سید علیرضا موسوی‌امجد ظهر امروز در نشست کارگروه بررسی مشکلات کودکان کار و خیابانی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: تاکنون ۲۸۰ کودک کار و خیابانی دارای پرونده در این استان شناسایی شده که به نوعی در زمینه آنان و شناخت از خانوده‌شان اطلاعات وافی و کافی داریم.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد کودکان کار و خیابانی شناسایی شده در استان دانش آموز هستند، عنوان کرد: از این تعداد ۶ نفر تحت پوشش بهزیستی و ۱۵ نفر دیگر از خدمات نهاد کمیته امداد امام خمینی (ره) بهره‌مند هستند.

موسوی‌امجد با بیان اینکه ساماندهی مشکلات کودکان کار و خیابانی تنها بر عهده بهزیستی به عنوان دبیر کارگروه نیست، ابراز کرد: ۱۱ دستگاه اجرایی شامل دانشگاه علوم پزشکی، صدا و سیما، نیروی انتظامی، شهرداری یاسوج، دادگستری، کمیته امداد امام خمینی (ره)، هلال احمر، آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هلال احمر، آموزش فنی و حرفه‌ای عضو کارگروه ساماندهی و رفه مشکلات کودکان کار و خیابانی هستند.

مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی این استان نسبت به رفع مشکلات کودکان کار و خیابانی بی‌توجه بوده و در این زمینه تعامل و همکاری مطلوبی ندارند که باید توسط مسئولان و متولیان امر چاره اندیشی شود.

موسوی‌امجد با بیان اینکه بسیاری از مصوبات کارگروه ساماندهی مشکلات کودکان کار و خیابانی بدون حضور دستگاه قضایی قابلیت اجرایی ندارد، تصریح کرد: بدون حکم قضایی امکان جمع آوری این کودکان وجود ندارد زیرا امکان هرگونه اتفاقی وجود دارد.

وی بیان کرد: مراکز سازمان بهزیستی در زمینه کودکان کار و خیابانی آموزشی-حمایتی بوده و فعالیت روزانه دارد در حالی مراکز شبانه روزی باید به این کودکان خدمات ارائه کنند.

موسوی‌امجد ابراز کرد: در نشست گذشته این کارگروه در زمینه جمع آوری کودکان کار و خیابانی مصوبه داشتیم در حالی هیچ کجای قانون اجباری در زمینه جمع آوری وجود ندارد که با این شرایط امکان اجرایی شدن این مصوبه نبود.

مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد از بی‌توجهی شهرداری یاسوج نسبت به ساماندهی کودکان کار و خیابانی گلایه کرد و افزود: در این زمینه نزدیک به ۲۰ مکاتبه با مسئولان شهرداری انجام شده ولی پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نکرده‌ایم.

موسوی‌امجد خاطرنشان کرد: ۸۵ میلیون هزینه نوشت افزار و ۲۱۰ میلیون تومان سرمایه کار برای بازتوانی کودکان کار و خیبانای اختصاص دادیک که این مهم نیز کاهش کودکان کار را به همراه نداشت زیرا سبب تشویق دیگران و حتی افزایش نیز شده است.

وی تاکید کرد: در نشست‌های گذشته کارگروه ساماندهی و رفع مشکلات کودکان کار و خیابانی استان قطع مستمری کودکان کار تحت پوشش بهزیسیتی و کمیته امداد مصوب شد که برخی جاهای خاص در زمینه عدم اجرای این مصوبه فشار می‌آورند.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.