به گزارش مهر دنا با شروع فصل بهار اغلب خانهها به درست کردن انواع ترشی مشغول میشوند.
تُرشی یکی از چاشنیها به ویژه در آشپزی خاورمیانه ومخصوصا ایران و بالکان است.
ترشی گذاشتن یکی از فرایندهای نگهداری طولانی مدت ترهبار است که خوراکی مورد نظر را درون محلول آب نمک یا سرکه با پیاچ پایین و دارای حالت اسیدی قرار میدهند. اگر ماده خوراکی خود دارای آب کافی باشد، تنها افزودن نمک برای ساختن ترشی بس است.
فرایند ترشی گذاشتن برای نگهداری از مواد خوراکی و بهرهگیری از آنها در بیرون از فصل برداشت انجام میشود.

مجید کیهانی یکی از تولیدکنندگان سرکهی طبیعی درباره فرآیند تولید این محصول اظهار داشت: در قدیمالایام میوه را داخل خمره ریخته و در دمای سی درجه بالای صفر نگهداری میکردند، قند میوه تبدیل به الکل شده ودر نهایت پس از سه الی چهار ماه الکل تبدیل به سرکه میشد.
مدیرعامل کارخانه ژیتاک افزود:در حال حاضر واکنش خمره در صنعت غذا در دو فرایند توسط واحد الکل سازی که با تبدیل قند میوه به الکل و سپس واحد سرکه سازی الکل را به سرکه تبدیل میکند، صورت میگیرد.

به گزارش مهر دنا متأسفانه افراد سودجو اسید اَستیک پالایشگاه که فرمول آن با فرمول سرکه یکی است با درجه خلوص ۹۹ و نه دهم را به نسبت یک کیلو اسید استیک با بیست الی ۴۰ کیلو آب مخلوط میکنند و بجای سرکه طبیعی به فروش میرسانند. چون کاتالیزور واکنش در پتروشیمیها اکسید روی یا اکسید منگنز هست و شدیداً سرطان زا میباشد، در مواد غذایی قابل استفاده نیست متاسفانه این اسید را بجای سرکه به فروش میرسانند و بسیار برای سلامتی مضر میباشد.

این نوع از سرکههای تقلبی و خطرناک به صورت فلهای و بدون هرگونه مجوز بهداشتی تولید میشوند.
استفاده بیش از حد آب برای تولید سرکه از طریق اسید استیک باعث میشود که ترشی پس از مدتی دچار حالت کپک شده و کیفیت خود را از دست بدهد.
به دلیل ارزان بودن قیمت سرکه تقلبی معمولاً مصرف کنندگان بدون اطلاع یا توجه فقط با نگاه به ارزان بودن سرکه اقدام به خرید این نوع از سرکه میکنند که علاوه بر خرابی محصول تولیدی بسیار برای سلامتی مضر است.

سرکه مشمول اجرای مقررات استاندارد اجباری است، بنابراین تولید، تمرکز، توزیع و فروش این کالا بدون علامت استاندارد ممنوع بوده و در صورت مشاهده کالاهای فاقد علامت و یا با کیفیت پایین تر از استاندارد، کالاهای مربوطه توقیف و با متخلف مطابق با مفاد بند جرائم و مجازاتهای قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد برخورد خواهد شد.
سازمان استاندارد به تشریح ویژگیهای مواد اولیه و محصول نهایی انواع سرکه که در استاندارد ملی ایران به تفصیل بیان شده پرداخت و گفت: مطابق با مفاد این استاندارد انواع سرکه شامل موارد به شرح ذیل است:
الف- سرکه تقطیری : سرکه ای است که از تخمیر و اکسیداسیون صرفا از الکل اتیلیک طبی تقطیر شده به دست میآید.
ب- سرکه تخمیری: سرکه ای است که از تخمیر و اکسیداسیون انواع میوه و یا غلات به دست میآید.
یکی از تقلبات رایج در صنعت سرکه سازی، رقیق سازی اسید استیک خوراکی و یا صنعتی با آب تا رسیدن به اسیدیته مطلوب سرکه است، به همین منظور برای پیشگیری از تقلب در استاندارد تولید سرکه از اسید استیک خوراکی و یا صنعتی ممنوع است.
با توجه به اعلام سازمان استاندارد، در این راستا مدیران کنترل کیفیت مستقر در واحد تولیدی و بازرسان این سازمان همواره در هنگام بازرسی از واحدهای تولیدی دارای پروانه مستندات کیفی و آزمایشگاهی مواد اولیه ورودی به واحد تولیدی سرکه را بررسی از انبارهای شرکت بازدید میکنند و در صورت مشاهده تخلف در گزارش بازرسی ثبت میکنند. مطابق با قانون تقویت و توسعه نظام استانداردسازی صرفا نظارت بر واحدهای تولیدی صنعتی بر عهده این سازمان است و واحدهای تولیدی کوچک صنفی و کارگاهی که فاقد پروانه بهرهبرداری و تاسیس از وزارت صمت هستند، به صورت غیر مجاز فعالیت میکنند. همچنین فرآورده سرکه میتواند بر اساس حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای کوچک تولید و بسته بندی (کارگاهی) تدوین شده توسط سازمان غذا و دارو، مجوز تولید کارگاهی و یا مجوز مشاغل خانگی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دریافت کند که در این خصوص این سازمان اطلاعی از تعداد، نحوه صدور مجوز، ویژگیهای مواد اولیه ورودی و نظارت بر این واحدها را در دسترس ندارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1