استفاده از سرکه فله‌ای ممنوع!!!/تولید سرکه فله‌ای با استفاده از اسید استیک سرطان‌زا

به گزارش مهر دنا با شروع فصل بهار اغلب خانه‌ها به درست کردن انواع ترشی مشغول می‌شوند. تُرشی یکی از چاشنی‌ها به ویژه در آشپزی خاورمیانه ومخصوصا ایران و بالکان است. ترشی گذاشتن یکی از فرایندهای نگهداری طولانی مدت تره‌بار است که خوراکی مورد نظر را درون محلول آب نمک یا سرکه با پی‌اچ پایین

کد خبر : 30170
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۴

به گزارش مهر دنا با شروع فصل بهار اغلب خانه‌ها به درست کردن انواع ترشی مشغول می‌شوند.

تُرشی یکی از چاشنی‌ها به ویژه در آشپزی خاورمیانه ومخصوصا ایران و بالکان است.

ترشی گذاشتن یکی از فرایندهای نگهداری طولانی مدت تره‌بار است که خوراکی مورد نظر را درون محلول آب نمک یا سرکه با پی‌اچ پایین و دارای حالت اسیدی قرار می‌دهند. اگر ماده خوراکی خود دارای آب کافی باشد، تنها افزودن نمک برای ساختن ترشی بس است.

فرایند ترشی گذاشتن برای نگهداری از مواد خوراکی و بهره‌گیری از آن‌ها در بیرون از فصل برداشت انجام می‌شود.

 

مجید کیهانی یکی از تولیدکنندگان سرکه‌ی طبیعی درباره فرآیند تولید این محصول اظهار داشت: در قدیم‌الایام میوه را داخل خمره ریخته و در دمای سی درجه بالای صفر نگهداری می‌کردند، قند میوه تبدیل به الکل شده ودر نهایت پس از سه الی چهار ماه الکل تبدیل به سرکه می‌شد.

مدیرعامل کارخانه ژی‌تاک افزود:در حال حاضر واکنش خمره در صنعت غذا در دو فرایند توسط واحد الکل سازی که با تبدیل قند میوه به الکل و سپس واحد سرکه سازی الکل را به سرکه تبدیل می‌کند، صورت می‌گیرد.

به گزارش مهر دنا متأسفانه افراد سودجو اسید اَستیک پالایشگاه که فرمول آن با فرمول سرکه یکی است با درجه خلوص ۹۹ و نه دهم را به نسبت یک کیلو اسید استیک با بیست الی ۴۰ کیلو آب مخلوط می‌کنند و بجای سرکه طبیعی به فروش می‌رسانند. چون کاتالیزور واکنش در پتروشیمی‌ها اکسید روی یا اکسید منگنز هست و شدیداً سرطان زا می‌باشد، در مواد غذایی قابل استفاده نیست متاسفانه این اسید را بجای سرکه به فروش می‌رسانند و بسیار برای سلامتی مضر می‌باشد.

این نوع از سرکه‌های تقلبی و خطرناک به صورت فله‌ای و بدون هرگونه مجوز بهداشتی تولید می‌شوند.

استفاده بیش از حد آب برای تولید سرکه از طریق اسید استیک باعث می‌شود که ترشی پس از مدتی دچار حالت کپک شده و کیفیت خود را از دست بدهد.

به دلیل ارزان بودن قیمت سرکه تقلبی معمولاً مصرف کنندگان بدون اطلاع یا توجه فقط با نگاه به ارزان بودن سرکه اقدام به خرید این نوع از سرکه می‌کنند که علاوه بر خرابی محصول تولیدی بسیار برای سلامتی مضر است.

سرکه مشمول اجرای مقررات استاندارد اجباری است، بنابراین تولید، تمرکز، توزیع و فروش این کالا بدون علامت استاندارد ممنوع بوده و در صورت مشاهده کالاهای فاقد علامت و یا با کیفیت پایین تر از استاندارد، کالاهای مربوطه توقیف و با متخلف مطابق با مفاد بند جرائم و مجازات‌های قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد برخورد خواهد شد.

سازمان استاندارد به تشریح ویژگی‌های مواد اولیه و محصول نهایی انواع سرکه که در استاندارد ملی ایران به تفصیل بیان شده پرداخت و گفت: مطابق با مفاد این استاندارد انواع سرکه شامل موارد به شرح ذیل است:

الف- سرکه تقطیری : سرکه ای است که از تخمیر و اکسیداسیون صرفا از الکل اتیلیک طبی تقطیر شده به دست می‌آید.

ب- سرکه تخمیری: سرکه ای است که از تخمیر و اکسیداسیون انواع میوه و یا غلات به دست می‌آید.

یکی از تقلبات رایج در صنعت سرکه سازی، رقیق سازی اسید استیک خوراکی و یا صنعتی با آب تا رسیدن به اسیدیته مطلوب سرکه است، به همین منظور برای پیشگیری از تقلب در استاندارد تولید سرکه از اسید استیک خوراکی و یا صنعتی ممنوع است.

با توجه به اعلام سازمان استاندارد، در این راستا مدیران کنترل کیفیت مستقر در واحد تولیدی و بازرسان این سازمان همواره در هنگام بازرسی از واحدهای تولیدی دارای پروانه مستندات کیفی و آزمایشگاهی مواد اولیه ورودی به واحد تولیدی سرکه را بررسی از انبارهای شرکت بازدید می‌کنند و در صورت مشاهده تخلف در گزارش بازرسی ثبت می‌کنند. مطابق با قانون تقویت و توسعه نظام استانداردسازی صرفا نظارت بر واحدهای تولیدی صنعتی بر عهده این سازمان است و واحدهای تولیدی کوچک صنفی و کارگاهی که فاقد پروانه بهره‌برداری و تاسیس از وزارت صمت هستند، به صورت غیر مجاز فعالیت می‌کنند. همچنین فرآورده سرکه می‌تواند بر اساس حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای کوچک تولید و بسته بندی (کارگاهی) تدوین شده توسط سازمان غذا و دارو، مجوز تولید کارگاهی و یا مجوز مشاغل خانگی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دریافت کند که در این خصوص این سازمان اطلاعی از تعداد، نحوه صدور مجوز، ویژگی‌های مواد اولیه ورودی و نظارت بر این واحدها را در دسترس ندارد.

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یعقوب محمدی دیوان(سرچ کن) سه شنبه , 13 شهریور 1403 - 8:49

بسم الله قاصم الجبارین مبیرالظالمین-

سرکه شراب معمولاً از شراب قرمز یا سفید تهیه می شود و رایج ترین سرکه مورد استفاده در اروپا است. در مورد محتوای الکل، میزان الکل باقی مانده در سرکه شراب نباید از 1.5 درصد حجمی تجاوز کند. ارتش جمهوری اسلامی ایران به تاسی از اهل بیت علیهم السلام تولید، واردات، حمل، نگهداری و مصرف این نوع سرکه الکل دار یا سرکه شراب را مجاز اعلام می کند:

1-قَالَ وَ قَالَ: كُلُوا خَلَّ اَلْخَمْرِ مَا فَسَدَ فَإِنَّهُ يَقْتُلُ اَلدِّيدَانَ فِي اَلْبَطْنِ.
رسول خدا صلی الله علیه و آله: سرکه شراب بنوشید(به سلامتی) هر چه قدر هم فاسد باشد زیرا تمام انگل های شکم را می کشد.
وسائل الشیعة ج۲۵ ص۲۵
بحار الأنوار ج۵۹ ص۱۶۵
بحار الأنوار ج۶۳ ص۳۰۵

2-قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: خَلُّ اَلْخَمْرِ يَشُدُّ اَللِّثَةَ وَ يَقْتُلُ دَوَابَّ اَلْبَطْنِ وَ يَشُدُّ اَلْعَقْلَ؛
امام صادق عليه السّلام فرمود:
سركه شراب، لثه را محكم مى‌كند، انگل های شكم را مى‌كشد و عقل را محكم و استوار مى‌سازد.
المحاسن ج۲ ص۴۸۷
الکافي ج۶ ص۳۳۰
الوافي ج۱۹ ص۳۲۵
وسائل الشیعة ج۲۵ ص۹۳
بحار الأنوار ج۶۳ ص۳۰۲
عوالم العلوم ج۲۰ ص۱۱۰

3- رُوِيَ عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ اَلْمَاضِي عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: ضَرَبَتْ عَلَيَّ أَسْنَانِي فَجَعَلْتُ عَلَيْهَا اَلسُّعْدَ وَ قَالَ خَلُّ اَلْخَمْرِ يَشُدُّ اَللِّثَةَ؛
از امام هفتم عليه السّلام فرمود: بر دندانهاى من زدند و من سُعد بر آنها نهادم و فرمود: سركه شراب لثه را سخت كند.
طب الأئمة علیهم السلام ج۱ ص۲۴
الفصول المهمة ج۳ ص۱۵۹
بحار الأنوار ج۵۹ ص۱۶۲

بودجه دانشگاه امام صادق تهران نیز قطع شود.