سد آبریز ؛ پیگیری مطالبه ای که به کف خیابانهای دهدشت آمد
صبح امروز جمعیت بسیار زیادی از کشاورزان شهرستان کهگیلویه جهت پیگیری خواسته و مطالبه بحق خود با در دست داشتن پلاکارد در جلوی فرمانداری دهدشت تجمع کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی “مـــــهر دنا” از دهدشت، صبح امروز شنبه ۵ شهریورماه و در چهارمین روز از هفته دولت، تعداد زیادی از کشاورزان کهگیلویه برای حمایت از احداث سد آبریز خواسته و مطالبه بحق شان را به کف خیابان آورده و پلاکارد به دست خواهان احداث سد آبریز بودند.
برگزاری تجمعات اعتراضی از سوی مردم در جهت رسیدن به مطالبات و خواستههای بحق شان یکی از بدترین روشهای ممکن است و این قبیل تجمعات اعتراضی معمولأ بخاطر نواقص مدیریتی و ناتوانی مدیران در پیگیری خواستهها و مطالبات مردمی است.
سد آبریز در شهرستان کهگیلویه از مهمترین مطالبات مردم طی ده سال گذشته تاکنون بوده است، این مطالبه در دوره نماینده اسبق و نماینده سابق کهگیلویه به نحو مطلوبی پیگیری شده بود تا جایی که مطالعات این طرح انجام شده و مجوز زیست محیطی آن نیز گرفته شده است اما گویا این مطالبه مهم اکنون به دلایل مختلف از جمله سنگاندازی برخی از سیاسیون و حتی برخی مشکلات به ظاهر فنی به در بسته خورده است.
مسئله بسیار مهم در احداث سد آبریز این است که هیچگونه اتحاد و همدلی در سطح استانی وجود ندارد و این ناهماهنگیها باعث واکنش حجتالاسلام بزرگواری نماینده اسبق کهگیلویه شده و در این باره به استاندار هشدار داده است.
از سویی دیگر آنطور که استنباط میشود گویا لابیگری های نمایندگان خوزستانی و تلاش آنها به ویژه نماینده بهبهان در این زمینه بیتأثیر نبوده و پالسهایی مبنی بر عدم وحدت مردم کهگیلویه که بیشتر سیاسی است نیز از درون شهرستان به آنها داده میشود تا در مجموع بتوانند احداث سد آبریز را به حاشیه بکشانند.
در به ثمر رسیدن چنین پروژههای مهمی نقش نمایندگان بسیار پررنگتر از دستگاههای اجرایی است اما متأسفانه یا خوشبختانه شواهد نشان میدهد که برخی از نزدیکان نماینده کهگیلویه در مطالبه این خواسته بسیار مهم وی را همراهی نمیکنند و تلاش مستمر گروههای مردمی و کمپینهای فعال در مرکز کشور آنطور که باید و شاید، قوی نیست تا جایی که از روی ناچاری مطالبه این خواسته حیاتی به کف خیابانهای دهدشت رسیده تا شاید با مخابره این موضوع مهم به گوش مسئولان تصمیمگیرنده برسد و صدای کشاورزان رنجکشیده کهگیلویه شنیده شود.
بنابر این گزارش، صبح امروز جمعیت بسیار زیادی از کشاورزان شهرستان کهگیلویه جهت پیگیری خواسته و مطالبه بحق خود با در دست داشتن پلاکارد در جلوی فرمانداری دهدشت تجمع کردند.
سیدعبدالعزیز موسوی با حضور در جمع کشاورزان با بیان اینکه از احساس مسئولیت و دغدغه شما نسبت به “سد آبریز” تشکر میکنم، گفت: این سد با زندگی مردم و کشاورزان شهرستان کهگیلویه و منطقه در ارتباط است.
فرماندار کهگیلویه افزود: در بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ از سوی کمیسیون تلفیق برای سد “آبریز” (مارون ۲) اعتبار گذاشته شده است.
وی تصریح کرد: در صورتی که نامه” سد آبریز” از وزارت نیرو به سازمان مدیریت ارسال شود کد اعتباری برای این سد صادر و عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
فرماندار شهرستان کهگیلویه خاطرنشان کرد: این درد ما و همه مردم شهرستان و منطقه است و در صورتی که سد “آبریز” ساخته شود تحول عظیمی در زمینه اشتغال شهرستان ایجاد میشود و برخی از مشکلات اجتماعی رفع و کمتر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: احداث سد “آبریز” مطالبه جدی و بحق است که از چشم مسئولان استان، استاندار و نماینده کهگیلویه پنهان نمانده است.
در ادامه نماینده کشاورزان گفت: ما کشاورزان در مسیر قانون گام بر میداریم و حرکت ما هم مسالمت آمیز خواهد بود و کسی که بخواهد از این حضور کشاورزان در ارتباط با اجرایی شدن سد آبریز سوء استفاده کند، را محکوم میکنیم و در مجموعه ما نیست.
بر پایه این گزارش، هفته گذشته نماینده کهگیلویه درباره روند اجرای سد آبریز با وزیر نیرو دیداری داشت اما تاکنون درباره مباحث مطرحشده و تصمیمات گرفته شده در این باره هیچ خبری از سوی دفتر نماینده منتشر نشده است.
احداث سد آبریز فرصتهای زیادی را برای اشتغال، تولید و رونق اقتصادی در استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده ایجاد میکند و سبب تحول عظیم کشاورزی و رونق کسب و کار و رفع معضل بیکاری میشود.
رودخانه مارون از ظرفیتهای مهم استان کهگیلویه وبویراحمد است که از رشتهکوه زاگرس سرچشمه میگیرد و حوزه آبریز آن مناطق غربی بویراحمد سفلی و منطقه دشمنزیاری در شهرستان کهگیلویه را در برمیگیرد. این رودخانه با حجم یک میلیارد و 190 میلیون متر مکعب در سال، با عبور از دشتهای شهرستان کهگیلویه که تاکنون هیچگونه استفادهای از آن برای ظرفیتهای کشاورزی منطقه انجام نشده و با عبور از بهبهان و آغاجاری در استان خوزستان جریان مییابد و به نامرود جراحی، تالاب شادگان و در فصلهای پرآب به خلیج فارس میریزد.
بر اساس تخصیص وزارت نیرو 150 میلیون مترمکعب آب از این سد برای آبیاری بیش از 30 هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستانهای کهگیلویه و چرام پیش بینی شده است و مطالعات فاز اول و دوم این طرح از سوی منابع آبی اجرا شده و با رایزنیهای انجام گرفته مجوز زیست محیطی آن هم اخذ شده است.
با ساخت این سد، آب بهطور ثقلی از یک تونل به طول چهار هزار ۹۰۰ متر به لولههایی به طول 7 هزارو ۴۰۰ متر انتقال و با احداث تونلی به طول شش هزار و ۴۵۰ متر آب به دشتهای شهرستان های کهگیلویه و چرام انتقال مییابد.
آن گونه که کارشناسان میگویند احداث سد آبریز نه تنها هیچگونه ضرری برای سد مارون ندارد، بلکه علاوه بر تنظیم و کنترل سیلابهای ورودی، مقادیر متنابهی از رسوبات ورودی مارون را نیز مهار خواهد کرد و باعث ازدیاد عمر این سد بزرگ یک میلیارد و 800 میلیون متر مکعبی خواهد شد.
حال جوانان چشمانتظار دشتهای خشکیده کهگیلویه و چرام بیشتر از هر زمان دیگری پیگیر و خواهان احداث این سد برای رفع محرومیت از این منطقه هستند و انتظار میرود وزارت نیرو با ارسال مجوز زیست محیطی به سازمان مدیریت و برنامه بودجه به شبهههای غیرکارشناسی در خصوص این سد پایان دهد و تمام تلاش خود را برای احداث این سد به کار گیرد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0