پیشرفت فیزیکی 90 درصدی بازار بزرگ امام رضا(ع) دهدشت / لزوم حمایت همه جانبه استاندار از این پروژه + تــصاویر
احداث پروژه بازار روز جدید دهدشت که با نام بزرگ امام رضا(ع) لقب گرفت اوایل خردادماه سال 99 عملیات اجرایی آن آغاز شد و اکنون پس از 18 ماه کاری، 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی “مــــهر دنا” از دهدشت، احداث پروژه بازار روز جدید دهدشت که با نام بزرگ امام رضا(ع) لقب گرفت اوایل خردادماه سال 99 عملیات اجرایی آن آغاز شد و اکنون پس از 18 ماه کاری، 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
بازار روز دهدشت از اوایل دهه 70 بصورت سنتی و با مغازههای کپری بوجود آمد و در طی 30 سال گذشته و به مرور زمان علاوه بر افزایش تعداد مغازههای آن و تمرکز فروشندگان مختلف در این بازار کمکم به عنوان بازار اصلی خرید مایحتاج روزانه مردم رواج پیدا کرد به طوری که هم اکنون روزانه بیش از یکهزار نفر از این بازار خرید میکنند.
از یکسو حجم بسیار بالای مراجعه شهروندان دهدشتی و حتی اهالی روستاهای اطراف که روزانه از این بازار خرید کرده و از سوی دیگر ترافیک بسیار زیاد اطراف این بازار در مجموع سبب شد تا شهرداری دهدشت با مشارکت مدنی بخش خصوصی احداث پروژه بازار روز جدید را در مسیر کمربندی اول آغاز کند.
پروژه احداث بازار روز جدید دهدشت که بعدها بنام بازار بزرگ امام رضا(ع) لقب گرفت با مشارکت مدنی بخش خصوصی در اول خردادماه سال 99 و در زمینی به مساحت 7 هزار متر مربع آغاز شد.
اوایل آغاز اجرای طرح، باتوجه به گسترده بودن تعداد مغازهها و نیز شیوع بیماری کرونا و رکود غیرمنتظره کسب و کارها بسیاری از انبوهسازان و پیمانکاران باتجربه، تکمیل این بازار در مدت زمان تعیینشده را امری محال و غیرممکن دانسته و شانس پیمانکار برای موفقیت پروژه را اندک میدانستند اما سرمایهگذار و مجری پروژه با تعهد خود تمامی غیرممکنها را ممکن کرد.
سرمایهگذار و مجری طرح بازار بزرگ امام رضا(ع) شهر دهدشت در گفتوگو با خبرنگار مـــهر دنا، اظهار داشت: اسفند سال 98 در مرحله دوم آگهی مناقصه شهرداری دهدشت شرکت کرده و برنده مناقصه شدم، این موضوع با شیوع بیماری منحوس کرونا همزمان شد و این اپیدمی به یکباره سراسر دنیا را فرا گرفت و پس از آن متوجه شدم برای شرکت در این مناقصه اشتباه کردم.
شهبازی افزود: براساس فهرست بهای سال 98 و بصورت مشارکت مدنی با شهرداری در آگهی مناقصه شرکت کردم به این شکل که زمین طرح، عوارضِ پروانه ساخت و پایان کار به عنوان آورده اولیه شهرداری محسوب شده و احداث کامل پروژه به صورت صفر تا صد نیز برعهده من بود.
وی تصریح کرد: در زمان برگزاری مناقصه چون تقریبأ ایام پایانی سال 98 بود و هنوز فهرستبهای سال جدید نیز نیامده بود پس براساس فهرست بهای همان سال 98 در آگهی مناقصه شرکت کردم و برآورد خودم برای تکمیل نهایی پروژه براساس فهرست بهای همان سال مبلغ 14 میلیارد و 500 میلیون تومان بود.
شهبازی با بیان اینکه بخاطر تحریمهای ظالمانه و تورم بسیار بالا افزایش قیمت زیادی را در حینِ انجام کار متحمل شدم، گفت: باتوجه به شیوع کرونا احساس کردم که تمامی کسب و کارها دچار رکود میشوند و قیمتها کاهش مییابند اما متأسفانه شرایط برای تمام مردم نتیجه عکس داشت.
وی با اشاره به زمان آغاز پروژه و مدتزمان تکمیل طرح، عنوان کرد: اواخر اردیبهشت سال 99 زمین طرح را از شهرداری تحویل گرفتم و براساس تفاهمنامهای که با شهرداری امضا شد قرار بود ظرف مدت 20 ماه پروژه بطور کامل تکمیل شود اما بخاطر شرایط کرونایی و ممنوعیت فعالیت کسب و کارهای شلوغ ناچار به تعطیلی پروژه شدیم و زمان زیادی را از دست دادیم.
سرمایهگذار و مجری پروژه بازار بزرگ امام رضا(ع) شهر دهدشت، بیان کرد: پس از مدت زمان زیادی که شرایط بیماری کرونا به حالت عادی بازگشت متوجه شدم که براساس مدت زمانی که در تفاهمنامه توافق کرده بودم زمان زیادی را از دست دادیم پس ناچار شدم که با سرعت بیشتری کار کنیم طوری که روزانه بیش از 80 نفر کارگر و 12 نفر اُستاد کار و بنا بصورت همزمان در این پروژه با هم در حال کار کردن بودند تا عقبماندگی ناشی از تعطیلات کرونایی به نوعی جبران شود.
وی افزود: طبق برآوردی که قبل از شروع به کار پروژه داشتم علاوه بر میزان آورده اولیهام، استنباطم این بود که چنانچه در حین اجرای پروژه به لحاظ مالی دچار مشکل شدم تعدادی از مغازههای سهم خودم را پیش فروش کنم این در حالی بود که در متن قرارداد قید شده بود زمانی میتوانم مغازهها را پیشفروش کنم که پیشرفت فیزیکی پروژه به 35 درصد رسیده باشد اما باتوجه به نرخ تورم موجود در آن زمان، آورده اولیهام قبل از رسیدن به پیشرفت 35 درصدی به یکباره تمام شد، راهی نبود و ناچار شدم بخشی از اموال و داراییهای شخصیام را به فروش برسانم تا کمبود منابع مالی جبران شده و پیشرفت پروژه به 35 درصد برسد.
شهبازی با اشاره به دلیل عمده عدم توقف پروژه، گفت: یکی از دلایلی که سبب شد تا با توجه به تمامی مشکلات تورمی، گرانی مصالح و سایر مشکلات اما همچنان پایِ کار بمانم این بود که در متن قراداد قید شده بود چنانچه در هر مرحله از اجرای پروژه بنا به هر دلیلی طرح تعطیل شود و کار را ترک کنم، هیچ چیزی از این پروژه به من تعلق نگرفته و هیچگونه تعدیل، افزایش تورم و حتی افزایش قیمتی نیز به من تعلق نمیگیرد.
وی با اشاره به همکاری مدیران شهرستانی برای دریافت تسهیلات بانکی جهت ادامه اجرای پروژه، عنوان کرد: بارها به شهرداری مراجعه کرده حتی شورای پنجم، فرماندار سابق کهگیلویه و نیز استاندار سابق برای دریافت تسهیلات بانکی با صندوق کارآفرینی امید استان مکاتبه کرده اما هیچ جوابی نگرفتم و برای دومین بار ناچار به فروش بخش دیگری از اموال شخصی و پیشفروش مغازههای سهم خود شدم تا بتوانم مشکلات مالی پروژه را حل کنم.
شهبازی با اشاره مدتزمان کاری و میزان پیشرفت فیزیکی پروژه، گفت: پس از گذشت 18 ماه کاری که مدت 5 ماه آن بخاطر تعطیلات ایام هفته و شرایط فصلی و بدی آبوهوا کار نکردیم و در مجموع پس از 13 ماه کار مفید هم اکنون پیشرفت فیزیکی پروژه 90 درصد است، در ایام کرونا پروژههای کلان زیادی در کشور متوقف شدند اما این پروژه باتوجه به انگیزه نیروهای کارگری به لطف خدا پیش رفت تا به این مرحله رسیده و اکنون نیز راضی هستم.
وی عنوان کرد: تا یکماه گذشته در مجموع مبلغ 35 میلیارد تومان تاکنون برای این پروژه هزینه کردم، مغازههایی که پیشفروش کردم آنها را بصورت اقساطی به مردم فروختم با این شرایط که خریدار را برای دریافت تسهیلات وام بانکی به بانک معرفی کرده و افراد خریدار با گرفتن وام، مغازه را خریداری میکردند و همه تلاشم به این خاطر بود که هزینههای مالی پروژه تأمین و پروژه متوقف نشود و هیچ وقت به دنبال منفعت مالی در این پروژه نبودم.
مجری پروژه بازار روز جدید دهدشت با بیان اینکه سهم من نسبت به سهم شهرداری 61 به 39 بوده، عنوان کرد: از تمام مغازههای سهم خودم تنها تعداد 7 مغازه بیشتر برایم باقی نمانده است و همه غرفههای سهم خودم را برای تکمیل پروژه فروختم و قیمتی که آن زمان مغازهها را فروختم نسبت به قیمت امروز بسیار پایین است.
وی با اشاره به مشخصات پروژه و امکانات آن، گفت: مساحت این پروژه 7 هزار متر مربع و براساس پیشبینی اولیه تعداد 350 مغازه بوده و اکنون در طبقه همکف تعداد 275 مغازه احداث شده و دارای امکاناتی از جمله باجه بانکی، کافیشاپ، رستوران، نمازخانه آقایان و بانوان بصورت مجزا، سرویس بهداشتی آقایان و بانوان نیز مجزا بوده حتی سرویسهای بهداشتی جهت استفاده جانبازان و معلولان نیز مناسبسازی شده است، برای هر یک از غرفههای بازار امکاناتی از جمله آب لولهکشی، سیم کشی اسپیلت کولرگازی و سنسور دود و حرارتی جهت حفظ ایمنی غرفهها پیشبینی شده است و در طبقه دوم بازار احداث یک سالن ورزشی پیشبینی شده و در واقع یک بازار تجاری، تفریحی، گردشگری و ورزشی است.
شهبازی با اشاره به مصیبت سنگینی که در حین اجرای طرح برایش رقم خورده، عنوان کرد: در حین احداث طرح دچار مصیبت سنگینی شدم و این مصیبت دیدگاهم را نسبت به زندگی تغییر داده طوری که منفعت مالی این پروژه دیگر برایم در اولویت نبوده و تنها چیزی که برایم مهم بوده رضایت مردم است، به این معنی که خیلی از مواردی که در حین اجرای پروژه انجام شده اصلأ در تعهدات من نبوده و تمامی آنها را با هزینه شخصی خودم انجام دادم از جمله اینکه در دو طرف پیادهروی مغازهها جهت زیبایی پروژه متراژ یکهزار و 300 متر مربع را به صورت سنتی مسقف کردم از طرفی تمامی مصالح بکار رفته شده در ساخت این بازار همه از باکیفیتترین مصالح بازار بوده و مستقیمأ از کارخانه خریداری شده تا پس از تکمیل آن، یک بازار منحصر بفرد در این شهر احداث شده باشد.
وی با اشاره به عدم حمایت مسئولان استانی و شهرستانی از این پروژه و ابراز گلایهمندی از تکتک آنان، ابراز کرد: از بسیاری از مسئولان استانی و شهرستانی دولت سابق و فعلی گلایهمند هستم که در طی این 18 ماه حتی یک بار از این پروژه بازدید نکردند، پروژهای با این حجم و وسعت در شهر محرومی مثل دهدشت برای مدیران تا این اندازه کم ارزش و بیاهمیت بوده که حتی زحمت یک بازدید از آن را نیز به خودشان ندادند البته یکبار استاندار فعلی جناب احمدزاده از این پروژه بازدید داشته اما من اینجا نبودم که بتوانم مشکلات موجود طرح را برایشان بازگو کنم از طرفی فرماندار سابق کهگیلویه نیز 2 بار از این پروژه بازدید داشته و با من همکاری کرده و برای حمایت از طرح حتی با استانداری مکاتبه کرده اما در عمل تاکنون هیچگونه حمایتی از این پروژه نشده است.
مجری بازار بزرگ امام رضا(ع) شهر دهدشت با اشاره به میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه، عنوان کرد: در حال حاضر مبلغ 10 میلیارد تومان درخواست تسهیلات وام بانکی کردم تا بتوانم پروژه را تکمیل کنم اما با وجود آنکه تمام مسئولان شهرستانی و استانی از خاص بودن این پروژه اطلاع داشته و حتی رهبرمعظم انقلاب نیز اکیدأ دستور حمایت از کسبوکارهایی که بر اثر کرونا دچار ضرر و زیان شدند را به مسئولان داده اما هیچ حمایتی برای تکمیل این پروژه تاکنون نشده و هرجایی که مراجعه میکنم به دَرِ بسته میخورم.
وی با بیان اینکه معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد یک ماه پیش از این پروژه بازدید کرده، عنوان کرد: برای دریافت تسهیلات بانکی بنا به دستور معاون اقتصادی استاندار طرح توجیهی نوشته و آن را شخصأ به ایشان تحویل دادم اما هنوز جوابی نگرفتم.
شهبازی تصریح کرد: اگر مبلغ 10 میلیارد تومان تسهیلات بانکی تأمین شود و مشکل خاصی پیش نیاید ظرف مدت 6 ماه آینده پروژه را تکمیل میکنم، به عنوان یک سرمایهگذار بخش خصوصی درخواست تسهیلات دادم نه اینکه انتظار دریافت وام بلاعوض را داشته باشم که مسئولان اینچنین نسبت به این طرح بزرگ بیتوجهی میکنند.
وی با اشاره به مزیتهای پروژه بازار بزرگ امام رضا(ع) دهدشت، گفت: این پروژه پس از افتتاح و راهاندازی برای تعداد 700 نفر بصورت مستقیم و بیش از یکهزار نفر بصورت غیرمستقیم ایجاد شغل میکند از سویی دیگر حجم بسیار بالای ترافیک میدان مرکزی را بطور کامل کاهش میدهد، از دیگر مزیتهای این پروژه سیستم اعلام و اطفا حریق آدرسیاب هوشمند در کنار سیستم تَر است.
شهبازی با اشاره به حل مشکل پارکینگ برای این بازار بزرگ، گفت: مشکل پارکینگ از همان اوایل نیز مطرح بود اما این پروژه بخاطر ارتفاع بالایی که با سطح آب دارد نمیتوان برای آن در طبقه زیرزمین پارکینگ طراحی کرد از طرفی خیابانهای اطراف این بازار عرض بسیار خوبی دارند و بنا به گفته مسئولان شهرداری دهدشت چنانچه در آینده نیاز به پارکینگ احساس شود زمینی با مساحت 5 هزار مترمربع که در همجواری این بازار بوده برای ایجاد پارکینگ از سوی شهرداری خریداری میشود.
وی با اشاره به عرض راهروهای بازار گفت: عرص راهروهای بازار استاندارد بوده و مورد تأیید مهندسین دفتر فنی شهرداری بوده طوری که یکدستگاه آمبولانس براحتی میتواند از راهروهای بازار عبور کند.
سرمایهگذار و مجری بازار بزرگ دهدشت، عنوان کرد: پروژه در حال اتمام بوده و تنها 10 درصد آن باقی مانده است از مسئولان استانی و شهرستانی انتظار دارم دیدگاهشان را تغییر داده و همیشه سرمایهگذاران بخش خصوصی را همراهی کنند تا انگیزه سرمایهگذار افزایش یابد، این پروژه در واقع اولین پروژهای در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده که بصورت مشارکت مدنی اجرا میشود پس میطلبد که مسئولان استانی و شهرستانی همهطوره از این طرح حمایت کنند چون احداث آن در این شرایط سبب توسعه و رونق کسب و کار در یک شهرستان محروم میشود.
شهبازی با تشکر از دکتر صمیمی معاون اقتصادی استاندار سابق به جهت حمایت همیشگی از این پروژه، خاطرنشان کرد: از نیروهای انتظامی و امنیتی که در تمامی این مدت جهت حفظ و تأمین امنیت پروژه در حال احداث بازار بزرگ امام رضا(ع) دهدشت همکاری ویژهای داشتند صمیمانه تشکر میکنم.
سرپرست شهرداری دهدشت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: باتوجه به اینکه شهرداری در این پروژه نیز سهمی دارد پس براساس توافقنامه نمیتوانیم از سرمایهگذار حمایت مالی کرده و یا تسهیلات بانکی به وی بدهیم.
سید آیت تقوی افزود: برای تکمیل این پروژه به غیر از حمایت مالی، جهت حل سایر مشکلات از جمله مشکل با ادارات دولتی با سرمایهگذار همکاری میکنیم.
وی تصریح کرد: پروژه بزرگ امام رضا(ع) یک طرح بسیار مهم و با ارزش برای شهر دهدشت و شهرستان کهگیلویه بوده و در رونق اشتغال نقش مهمی دارد البته برای به سرانجام رسیدن نیازمند همکاری همه جانبه است.
تقوی با اشاره به روند تکمیل این پروژه، عنوان کرد: نرخ تورم نسبت به سال 98 رشد زیادی داشته اما با اینهمه در روند تکمیل پروژه خللی ایجاد نشد و مجری طرح با تمام توان پایِ کار ماند و پروژه را پیش برد.
وی ابراز داشت: پیشرفت فیزیکی پروژه تاکنون بسیار خوب بوده و چنانچه سرمایهگذار و مجری طرح در تهیه و تأمین منابع مالی دچار مشکل نشود سرانجام در نیمه اول سال آینده شاهد افتتاح آن هستیم.
سرپرست شهرداری خاطرنشان کرد: بازار بزرگ دهدشت نیازمند تسهیلات بانکی بوده و مسئولان شهرستانی و استانی میبایست سرمایهگذار را حمایت کنند.
باتوجه به تماسهای مستمر خبرنگار تسنیم برای گفتوگو با معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد اما متأسفانه احسان عسکری در این باره پاسخگو نبوده است.
برپایه این گزارش، بازار بزرگ امام رضا(ع) شهر دهدشت یکی از بهترین، استانداردترین و ماندگارترین پروژههای تجاری، تفریحی، گردشگری و ورزشی شهرستان کهگیلویه بوده که طی 43 سال گذشته با همکاری بخش خصوصی در دهدشت احداث شده است، طرح بزرگی که علاوه بر توسعه و پیشرفت شهر دهدشت حتی در ایجاد اشتغال و رونق کسب و کار نیز نقش مهمی دارد.
نکته بسیار مهم در اجرای این پروژه حیاتی، انگیزه و توان و نیز همت بسیار بالای سرمایهگذار بخش خصوصی بوده که باوجود مشکلات بسیار عدیدهای که در حین اجرای پروژه با آن روبرو شده اما با تعهد کاری خود از توقف پروژه جلوگیری کرده و سبب پیشرفت فیزیکی پروژه شده است.
تکمیل این پروژه سبب تحرک و پویایی بازار کسب و کار در شهرستان کهگیلویه میشود پس حمایتهای استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نماینده کهگیلویه و سایر مسئولان استانی جهت اختصاص تسهیلات بانکی به سرمایهگذار پروژه بازار بزرگ امام رضا(ع) شهر دهدشت امری ضروری و اجتنابناپذیر است تا شاهد افتتاح اولین بازار تجاری، تفریحی، گردشگری و ورزشی در دهدشت باشیم.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0