اعتراض شدید باغداران لیرکک از راهداری کهگیلویه به دلیل وارد کردن خسارت به تاسیسات و درختان باغ ها

باغداران و اهالی منطقه روستای لیرکک از خسارات واره به باغ های خود در اجرای تعریض جاده مواصلاتی روستای لیرکک دشمن زیاری به کلات، گلایه دارند.

کد خبر : 18982
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷

گزارش مهردنا، در هفته گذشته اداره راهداری شهرستان کهگیلویه، برای تعریض جاده مواصلاتی روستای لیرکک دشمن زیاری اقدام کرد، این کار فی نفسه افدام قابل تقدیر است، اما متأسفانه برخی از کشاورزان روستای لیرکک گلایه دارند و بیان می‌کنند در صورتی که تعریض جاده همراه با درایت انجام می‌شد، محلی از معارضه و مناقشه ایجاد نمی‌کرد. اما نحوه اقدام زمینه نارضایتی باغداران را فراهم کرده است.
در  باب این کار اداره راهداری شهرستان کهگیلویه نکاتی قابل تذکر و تأمل خدمت مسئولین اداره مربوطه و دیگر نهادهای مرتبط، مطرح می‌شود.
1 این اقدام در خفا و بدون اطلاع و در غیاب مالکان، در ساعت یک تا دو بعدظهر، توسط یک دستگاه لودر انجام گرفت.

2 آسیب رساندن به باغ‌ها محدود به درخت‌هایی که در دامنه تعریض بودند نشد، بلکه با انداختن درخت‌های بلند قامت بیست ساله مجاور جاده به سمت درخت‌های دیگر خارج از دامنه تعریض، و همچنین دپو کردن خاک‌های برداشته شده بر روی درختان خارج از محدوده جاده، باغداران  متحمل خسارات سنگینی شدند

3  به تأسیسات باغداران، مثل خطوط لوله انتقال آب، منابع آب و سازه‌های کناری نیز خساراتی وارد شد.

4 اگر مالکان را از موقع انجام تعریض جاده، مطلع می‌نمودند با همکاری آنها امکان ایجاد خسارات مازاد به اقل ممکن می‌رسید.

5 لازم به ذکر است حدود دهه قبل، هنگام کاشت درختان و راه اندازی سیستم آبیاری قطره‌ای، کارشناسان اداره جهاد کشاورزی با مالکان همکاری مدام داشتند و اعتراض یا ارائه تذکری نسبت به محدوده درختکاری از سوی نهادهای ذیربط صورت نگرفت و ممانعتی انجام نشد.

همین حالا هم  سندی دال بر میزان عرض زمین توافق شده برای جاده موجود نیست و روایت‌ها بر سر مقدار زمین خریداری شده از مالکان و  تخصیص آن برای عبور جاده متفاوت و متناقض است.

اکنون مالکان متضرر شده از این اقدام، شکایت و پیگیری قضایی ماجرا را حق طبیعی خود محسوب می‌نمایند. از مسئولین محترم دادگستری استان و شهرستان انتظار می‌رود اهتمام خود را نسبت به پیگیری این موضوع مصروف فرمایند.

به گزارش مهردنا، هر چند خدمت رسانی به مناطق محروم و روستایی از وظایف اصلی ادارات و دستگاه های اجرایی است اما ارائه خدمات باید به صورت کارشناسی باشد و به گونه اجرا شود که کمترین خسارت ممکن را به روستاییان و کشاورزان که جزو اقشار زحمتکس و تولید کننده جامعه هستند وارد آورد.

 

گزارش ارسالی از قاسم نوروزی اصل

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.