بازار داغ دلالان در کهگیلویه و بویراحمد به کود شیمیایی رسید؛ «در به دری» برای کشاورزان
اخلال در بازار توزیع کود شیمایی به دلیل وجود دلالان در کهگیلویه و بویراحمد مشهود بوده ولی مسئولان جهاد کشاورزی این کمبود را انکار میکنند.
مهر دنا- اخلال در بازار توزیع کود شیمایی به دلیل وجود دلالان در کهگیلویه و بویراحمد مشهود بوده ولی مسئولان جهاد کشاورزی این کمبود را انکار میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مهر دنا از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از مناطق مستعد کشور در زمینه کشاورزی به شمار میآید، این استان به دلیل برخوردار بودن از دو اقلیم گرمسیری و سردسیری در فصلهای مختلف سال مزارع سرسبز زیر کشت دارد.
با شروع فصل بارش مرحله کاشت محصولات به ویژه غلات آغاز میشود، محصولات جو، گندم، عدس و نخود از جمله غلاتی هستند که در این استان توسط کشاورزان به صورت دیم و آبی کاشت و برداشت میشود.
با شروع فصل کاشت یکی از دغدغههای مهم کشاورزان موضوع تامین بذر، کود شیمیایی و سموم برای تقویت یا آفتزدایی از محصولات بوده تا جایی که این دغدغه و کمبود تا پایان برداشت با آنان همراه است.
موضوع تامین بذر و کود شیمیایی همه ساله با بحثهای فراوانی روبرو است، برخی مواقع وجود سودجویان و دلالان باعث اخلال در بازار توزیع میشود، هفته گذشته مدیر کل تعزیرات حکومتی استان از برخورد قانونی با افراد متخلف در توزیع کود شیمیایی خبر داد.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد میگوید: کود شیمیایی و بذر مورد نیاز کشاورزان تامین و توزیع شده و در این زمینه مشکلی نداریم و به صورت مستمر کار توزیع انجام میشود.
شهرام عسکری از توزیع کودهای تکلیفی و غیر تکلیفی خبر داد و افزود: کودهای تکلیفی کودهایی هستند که سازمان جهاد کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی از خارج از کشور خریداری میکند در اختیار کشاورزان قرار میدهد.
وی با تاکید بر اینکه امسال هیچگونه کمبودی در خصوص توزیع کود به خصوص کود اوره نداریم، ادامه داد: توزیع کود شیمیایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: تاکنون 16 هزار تن کود اوره در اختیار کشاورزان قرار گرفته که 23 هزار تن توسط خدمات حمایتی و 5 تن نیز توسط تعاون روستایی توزیع میشود.
وی ادامه داد: کودهای غیر تکلیفی کودهایی هستند که شرکتهای مختلف داخلی و خارجی اقدام به تهیه و تولید این کودها میکنند و کارگزاریها و فروشگاههای جهاد کشاورزی میتوانند اقدام کنند و از این کودها خریداری و در اختیار کشاورزان قرار دهند.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان در زمینه تهیه و توزیع بذر نیز گفت: کشاورزان امسال به لحاظ شرایط خوب بارندگی استقبال خوبی از بذر گندم به خصوص بذر اصلاح شده داشتهاند.
عسکری دلیل استقبال کشاورزان از کشت گندم را افزایش قیمت این محصول دانست و ادامه داد: 8 هزار تن گندم امسال تهیه شده و پیش بینی تهیه 6 هزار و 500 تن بذر اصلاح شده برای کشاورزان را داریم.
وی با اشاره به اینکه هدف از کاهش صادرات بذر به دیگر استانها را متنفع شدن کشاورزان هم استانی است، خاطرنشان کرد: 800 تن بذر از سیلو خارج و در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
در حالی معاون سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد کمبود کود شیمیایی و بذر مورد نیاز کشاورزان را انکار میکند که بررسیهای میدانی و انتظارات این قشر مولد و کم توقع حکایت از کمبود و گرانی دارد.
انتهای پیام/
برچسب ها :دلالان ، سازمان جهاد کشاورزی ، سایت خبری و تحلیلی مهر دنا ، شهرام عسکری ، کشاورزی ، کهگیلویه و بویراحمد ، کود شیمیایی ، مهر دنا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0