مجرمانی که به دلیل ناآگاهی و جهل به قانون، مرتکب جرم می‌شوند

جوامع آسیب‌پذیر از چالش‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی می‌توانند با تکیه بر پلیس جامعه‌محور، در پیشگیری اجتماعی از جرم و کمک به اصلاح بافت آسیب‌دیده جامعه از طریق آموزش همگانی و فعال نقش به سزایی ایفا کنند

کد خبر : 16236
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۴

مهر دنا محسن رحیمی نسب/ بر اساس نظر کارشناسان، بسیاری از مجرمان به دلیل ناآگاهی و جهل به قانون، مرتکب جرم می‌شوند.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مهر دنا از یاسوج، موضوع نظم و امنیت اجتماعی مفاهیمی بنیادین، عمومی و از نیازهای اساسی و اولیه زندگی بشر به شمار می‌روند. از طرفی بررسی و مطالعه ابعاد و جنبه‌های پیشگیری و تبیین و ارائه تقسیم‌بندی‌های به کار گرفته شده در این عرصه، به نقش و تأثیر سیاست‌ها و برنامه‌های مبتنی بر محوریت جامعه در کاهش وقوع جرم تأکید دارند و در این زمینه مشارکت فعال و سازنده مردم با پلیس، تأثیر مثبت و فزاینده‌ای در پیشگیری و کاهش میزان جرم دارد.

جوامع آسیب‌پذیر از چالش‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی می‌توانند با تکیه بر پلیس جامعه‌محور، در پیشگیری اجتماعی از جرم و کمک به اصلاح بافت آسیب‌دیده جامعه از طریق آموزش همگانی و فعال نقش به سزایی ایفا کنند

 مؤثرترین راهکارهای پیشگیری از جرم در جامعه، آنهایی هستند که مطابق با ویژگی‌های جغرافیایی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جامعه موردنظر به کار گرفته می‌شوند، بنابراین گزینش راهکارها و تاکتیک‌های پیشگیری از جرم در بافت جامعه، باید پس از مشاهده مستمر الگوهای رایج مورد استفاده در جامعه و در ارتباط نزدیک با خود جامعه صورت بگیرد.

پیشگیری از جرم اقدامی نیست که تنها یک عامل در آن کارساز باشد و اینکه شاید برخی جوامع بیش از سایرین برای ایجاد راهکارهای مؤثر به توجه و ابتکار عمل نیاز داشته باشند، نه تنها بر اهمیت تحلیل کلی مشکلات و نیازهای یک جامعه فرضی بلکه بر نظارت و ارزیابی موجود بر راهکارهای انتخاب شده در بافت جامعه هم باید تأکید کرد.

استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل عدم فرهنگ‌سازی مناسب زمینه بروز آسیب‌های اجتماعی گوناگون در آن فراهم است، این در حالی است که با فراهم آوردن بسترهای لازم جهت فرهنگ‌سازی زندگی ایده‌آل و به دور از خشونت می‌توان تا حدود بسیاری از وقوع آسیب‌ها جلوگیری کرد، اما متأسفانه با کم‌کاری و بی‌توجهی دستگاه‌های متولی امر فرهنگ‌سازی در استان کهگیلویه و بویراحمد همه‌روزه شاهد اتفاقاتی ناگوار هستیم.

عوامل متعددی در ایجاد رفتارهای خشونت‌آمیز از طرف افراد مؤثر هستند که از جمله آن می‌توان به فشارهای روحی و روانی، فقر، بیکاری، اعتیاد، دوستان ناباب، الگوبرداری از شبکه‌های مجازی نامناسب و… اشاره کرد.

اگر بی‌توجهی و بی‌تدبیری در ارکان نظم و امنیت را بر عوامل فوق بیفزاییم پازل ایجاد شده با رشد چنین آسیب‌هایی تکمیل می‌شود، عاملی که خود به تنهایی می‌تواند در بسط و گسترش موضوع نقش کلیدی داشته باشد.

در ماه‌های اخیر وقوع چندین فقره قتل، درگیری و نزاع خیابانی و سرقت در کنار شیوع ویروس کرونا سبب ایجاد استرس در استان شده است و به طور قطع برخورد قاطع نیروهای نظامی و دستگاه قضایی در کاهش این دسته از آسیب‌ها امری بدیهی به شمار می‌رود.

بررسی ضعف برخی دستگاه‌ها و نهادها امری زمان‌بر و از حوصله این گزارش خارج است، اما آنچه اکثر کارشناسان به آن اذعان دارند نبود انگیزه کافی در بین برخی متولیان امر است، اکثر نظرات بر پایین بودن حقوق و مزایای فعالین این عرصه تأکید دارند و گاهی برخی دیگر، ضعف قانون در برخورد با مجرمان و هنجارشکنان را نیز بر علل و عوامل می‌افزایند.

تعامل و همکاری نهادهای نظارتی از جمله نیروی انتظامی با سایر نهادهای فرهنگی نظیر مساجد، آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، بسیج و سازمان بهزیستی می‌تواند در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش سازنده‌ای داشته باشند، در این میان از مشارکت عمومی و نقش بی‌بدیل خانواده‌ها نباید غافل شد.

مطابق تحقیقات صورت گرفته، بسیاری از مجرمان به دلیل ناآگاهی و جهل به قانون، مرتکب جرم می‌شوند که می‌توان با استفاده از فضاهای تبلیغاتی، فضای مجازی، بهره‌گیری از ابزارهای تأثیرگذار فرهنگی، تهیه و توزیع بسته‌های آموزشی و آگاهی‌بخش و ساماندهی کارگاه آموزشی پیشگیری از وقوع جرم این آمار را به حداقل رساند.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.