افسوس …
قتل عام سیسخت
انتشار تصاویری از قطع درختان کهنسال بلوط به بهانهی تعریض جاده سیسخت_یاسوج، نام این شهر کوچک یعنی سی_سخت را در فضای رسانه ای کشور بر سر زبان ها انداخت و خبر این قتل عام در صدر اخبار محیط زیستی کشور نشست.
مهر دنا/ صالح_سوری نوشت: انتشار تصاویری از قطع درختان کهنسال بلوط به بهانهی تعریض جاده سیسخت_یاسوج، نام این شهر کوچک یعنی سی_سخت را در فضای رسانه ای کشور بر سر زبان ها انداخت و خبر این قتل عام در صدر اخبار محیط زیستی کشور نشست.
شنیدن این خبر برای فعالان زیستمحیطی چنان ناگوار بود که بسیاری از کنشگران این حوزه به آن واکنش نشان دادند و تعدادی از سرشناسترین فعالان محیطزیست در باره آن یادداشت هایی منتشر کردند.
احتمالاً برخی از ایرانیان تاکنون کمتر نامی از سیسخت شنیده اند و یا آن را از نزدیک دیده اند. سیسخت شهری ست کوچک با جمعیتی کمتر از ده هزار نفر در استان کهگیلویه و بویر احمد و مرکز شهرستان دنا در ۳۵ کیلومتری یاسوج.
بنا بر اسناد تاریخی این شهر هر چند کوچک، عمری به بلندای تاریخ دارد و برخی عمر آن را به چهار هزار سال می رسانند. وجه تسمیه آن به افسانه و اسطوره های تاریخی گره خورده است.
« نام شهر نیز برگرفته از داستان کیخسرو پادشاه کیانی و بیژن سردار بزرگ ایرانزمین و ۲۹ نفر از مردان جنگجوی این سردار بزرگ است که شهر سی پهلوان یا سی سخت نام گرفته است.
بیژن سردار کیانی و ۲۹ تن از یاران خود در راه عبور از کوه قدش مستان دنا براثر کولاک شدید جان خود را از دست دادند و نام این شهر را به یاد سی مرد بزرگ و سخت، سی سخت گذاشتند.»
علاوه بر این گذشته تاریخی، سی_سخت از مناطق جذاب گردشگری استان کهگیلویهوبویراحمد بوده و به دلیل طبیعت زیبا، چشمه های پرآب، رودخانههای خروشان ، پوشش گیاهی انبوه، تنوع جانوری و… از قطبهای گردشگری استان محسوب می شود و همین جذابیتهای گردشگری، بلای جان درختان چند صدساله بلوطش شده و به بهانه توسعه زیرساخت های گردشگری با ماشین آلات راهسازی به تعریض راه ارتباطی آن اقدام کرده است.
اینکه چه عواملی موجب شده است برای شهری که جمعیت آن کمتر از ده هزار نفر است و در واقع یک روستای بزرگ است، جاده ای دوبانده برای آن پیشنهاد شود، سئوالی است که متولیان امر باید به آن پاسخ دهند، ولی مدیران سازمان های گوناگون کشور باید بدانند که به یمن وسایل ارتباطی و فضای مجازی دیگر امکان اجرای طرح های عمرانی بدون ارزیابی های زیستمحیطی و مطالعات جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی و… به سر آمده است و کوچکترین اقدامات آنان توسط شهروند_خبرنگاران وطن دوست رصد می شود.
واکنش ها و حساسیتهایی که نسبت به این موضوع نشان داده شد، پیامی بود برای مدیران و مجریان و پیمانکاران و تصمیمگیران پروژه های عمرانی که باید زین پس در مقابل اعمال خود پاسخگو باشند و به یاد داشته باشند که دوران«بزن در روئی» به پایان رسیده است.
انتهای پیام/
برچسب ها :بلوط ، درختان ، ده برآفتاب ، سایت خبری و تحلیلی مهر دنا ، سی سخت ، مهر دنا ، یاسوج
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
احسنت بر سایت مهر دنا که سالوس بازیهای نماینده بویر احمد ودنا را به مردم معرفی کرد.وکار زشت تر از زشتیهای مدیر جهاد دنارادر قالب گزارشهای حقیقی وتصاویر عینی به مردم معرفی کرد.نان خوردن باذلت انسان را به پستی وتباهی میکشاند.
اصل این کار که کمک به توسعه هست درست هست ولی باید مثلاً با یه روگذر این کار انجام میشد که متأسفانه با وجود آدم های کوته فکری مثل نویسنده این متن که بدون تحقیق و داشتن علم کافی این مطالب رو نوشتن، بودجه ای برای اینجور کارها تخصیص داده نمیشه. نویسنده این مطلب به جای پرداختن به اصل موضوع به فکر تخریب یکی از شهرهای استانش بوده، نه اینکه بخواد دلش برا محیط زیست بسوزه. واااای بر مملکتی که مدعیان روشنفکری با این طرز تفکر داره. فاتحه …
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 3