مدیران بی کفایت وبی لیاقت که توان مدیریتی ندارندبایدجوابگوی این قشر محروم وزحمت کش باشد
رنجی که عشایر از بیتوجهی مسئولان میبرند/ انتقاد شدید امام جمعه و فرماندار چرام از عملکرد ضعیف امور عشایر
حجتالاسلام افشار گفت: عشایر مردمانی بیریا و زحمتکش هستند که با کمترین امکانات بیشترین نقش را در عرصه تولید دارند مسؤولان باید از این قشر حمایت کنند.
مهر دنا/ بخش زیادی از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد را عشایر تشکیل میدهد خدمترسانی به این قشر باید به اندازه سهم آنها از تولید افزایش یابد.
روی خوش ماجرا این است که با فرا رسیدن فصل کوچ طبیعت نغمه شورانگیز سر میدهند و جلوههای زیبایی از غوغای کوچ و زندگی عشایری در دامان کوه و دشتها نمایان میشود.
اما در این مسیر مشکلاتی وجود دارد و آن چه بیش از سختیهای کوچ عشایر چرام را رنج میدهد ایلراههایی است که راه را بر عبور آنها مسدود کرده است و نشان میدهد تسهیل کوچ در اولویت مسؤولان این شهرستان نیست.
در حالی که مسیر دسترسی عشایر به چراگاههای ییلاقی باید قبل از آغاز فصل کوچ بازگشایی میشد با شروع فصل تابستان هنوز جادههای عشایری در این منطقه به روی عشایر باز نشده و مشکلات عدیدهای برای این قشر از جامعه به وجود اورده است.
تعدادی از عشایر چرام از بیتوجهی مسؤولان نسبت به بازگشایی جادههای عشایری این منطقه انتقاد کردند.
امام جمعه چرام هم در خطبههای نماز جمعه مشکلات عشایر این شهرستان را به مسؤولان گوشزد کرد و از انها خواست برای پیگیری تدبیری بیندیشند.
حجتالاسلام افشار گفت: عشایر مردمانی بیریا و زحمتکش هستند که با کمترین امکانات بیشترین نقش را در عرصه تولید دارند مسؤولان باید از این قشر حمایت کنند.
و با انتقاد از بیتوجهی امور عشایر به عشایر چرام تصریح کرد: چرا جادههای عشایری این شهرستان تسطیح و آماده نمیشود ؟ در حالی که قبل از فصل کوچ مسؤولان باید به فکر این جادهها بودند.
اسلام مرادپور درباره مشکلات کوچ عشایر منطقه سرفاریاب به فارس گفت: بیش از ۵۰ درصد جادههای عشایری همچنان مسدود است و عشایر برای عبور و مرور با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
بخشدار سرفاریاب با بیان اینکه اداره امور عشایر چرام به تازگی از کهگیلویه منفک شده است، افزود: قبل از مستقل شدن نیز خدماترسانی به جامعه عشایری بخش رضایتبخش نبود و همیشه کمبود تجهیزات را بهانه خدمت به عشایر عنوان میکردند.
مرادپور گفت: حالا که اداره مستقل شده رئیس ندارد که به مشکلات عشایر رسیدگی کند.
مرادپور با اشاره به اینکه گزینه مورد نظر مدیرکل عشایر برای اداره امور عشایر شهرستان شناختی از مناطق عشایری ندارد، افزود: انتخاب یک گزینه بومی میتواند با درک بهتری از مشکلات و خواستههای مردم به این قشر خدمت کند.
این مسؤول تصریح کرد: در حوزه پشته زیلایی با انعقاد قرارداد با شهرداری چندین مسیر بازگشایی شد در منطقه سادات کاری انجام نشد و مسیرها در انتظار بازگشایی است.
وی با بیان اینکه راهداری در بازگشایی بخشی از مسیرها کمک کرد گفت: امور عشایر کهگیلویه تا قبل از مستقل شدن نبود لودر را بهانه عدم بازگشایی کرده بود و نتوانست به خواستههای مردم پاسخ دهد.
مرادپور بلاتکلیفی اداره عشایر چرام را عامل ادامه وضعیت نا به سامان و مشکلات عشایر دانست و با اشاره به اینکه مسؤولان شهرستان و مدیرکل هنوز برای انتخاب گزینه مدیریت به توافق نرسیدهاند افزود: این در حالی است که عشایر منتظر اقدام امور عشایر برای رفع مشکلات هستند.
امید است مسؤولان استان و شهرستان صدای این قشر را که امام در وصف آنها فرمود «عشایر ذخایر انقلابند» را بشنوند و آنها را حمایت کنند.
بیتوجهی امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد به مشکلات عشایر طسوج و دامور
فرماندار چرام در جمع خبرنگاران با انتقاد شدید از اداره اُمور عشایر استان، در زمینه خدمات رسانی به عشایر چرام اظهار کرد: عشایر شهرستان چرام، یکی از مناطق مهم عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد که با دارا بودن ۲۸ هزار خانوار عشایری، بخش زیادی از جمعیت عشایر استان را در خود جای داده است.
هادی فتاحی اصل عنوان داشت: به دلیل بیتوجهی اداره امور عشایر شهرستان چرام در زمینه رفع مشکلات معیشتی و مشقت ایل راه ها و بویژه نامناسب بودن مسیر تردد مشکلاتی برای عشایر این شهرستان بوجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه میزان برخورداری از سواد ، برق ، راه مناسب ، امنیت مالی ، تهیه سوخت ، مسکن ، عدم دسترسی به رسانه های ارتباط جمعی مشکلاتی است که عشایر شهرستان چرام با آن درگیر (مواجه) هستند،خاطرنشان کرد: عمده ترین مشکل عشایر مناطق حوزه ی طسوج و دامَور در شهرستان چرام ، نبود راه مناسب است که اداره امور عشایر استان هیچ کمکی در این راستا نداشته است و همواره به مناطق مختلف عشایر نشین در شهرستان چرام بی توجه بوده اند.
وی با بیان اینکه ، آسیب پذیری شدید در مقابل حوادث و سوانح طبیعی و تصادفات بین جاده ای در زمان کوچ ، عدم مقاومت و استحکام مسکن عشایری ، دسترسی نداشتن به فوریتهای پزشکی و دام پزشکی ، خشکسالیهای سالهای گذشته ، سیل و حوادث قهری طبیعت از جمله مشکلات دیگری است که عشایر شهرستان چرام طی این مدت با آن دست به گریبان بودهاند گفت: هزینههای زیاد و پایین بودن در آمد ، نبود سیستم آموزشی ، تضمین نشدن خرید تولیدات عشایر و خرید دام مازاد عشایر ، همچنین نخریدن به موقع آن، کمبود علوفه دام در برخی فصل ها ، از جمله مشکلات دام عشایر شهرستان چرام است که بی تدبیری وعدم توجه به وضعیت عشایر این شهرستان را از سوی اداره اُمورعشایر استان نشان میدهد.
هادی فتاحی اصل،تصریح کرد: ناهموار بودن و بسته شدن ایل راههای عشایری شهرستان چرام یکی از مهمترین مشکلات عشایر کوچنده در این شهرستان است که نشان دهنده مدیریت ضعیف در اُمور عشایر استان است.
وی افزود: به دلیل ناهمواری و نامناسب بودن مسیر تردد عشایر شهرستان چرام ، این قشر در مسیر کوچ با تحمل رنج و مشقت های فراوان ، هرساله خسارت های زیادی را متحمل می شوند.
هادی فتاحی اصل ، با بیان اینکه ، نبود راه مناسب برای تردد عشایر ، این قشر را مجبور می کند که از کوهستانهای ناهموار و بزرگراه ها عبور کنند و یا مسیرهای صعب العبور را انتخاب کنند،افزود : عشایر شهرستان چرام ، در این مسیر علاوه بر اینکه جان خود را به خطر میاندازند دام هایشان نیز در این مسیرها تلف می شوند.
وی با اشاره به اینکه ، اُمور عشایر موظف است قبل از کوچ عشایر به مناطق ییلاقی در خصوص بازگشایی راههای ارتباطی اقدام کنند ولی با وجود اینکه دوماه از فصل گذشت ، هنوز بیشترجادههای عشایری شهرستان چرام بازگشایی نشدهاند ، خواستار رسیدگی هر چه سریعتر از سوی اداره کل امور عشایر استان و همکاری با فرمانداری شهرستان چرام به منظور رفع مشکلات این قشر شد.
گزارش از:طیبهسادات سعادتینیک
انتهای پیام/
برچسب ها :افشار ، امام جمعه ، چرام ، سایت خبری و تحلیلی مهر دنا ، عشایر ، عملکرد ، فرماندار ، کهگیلویه و بویراحمد ، مجید علیپور ، مهر دنا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1